Club 78 in Lockdown

Corona, we hebben er ondertussen denk ik allemaal de buik wel van vol.

Toch is het juist daarom dat ik dit stuk schrijf, juist omdat we er de buik vol van hebben maar het einde nog niet in zicht is.

Lockdown, de ene intelligent de ander niet, onderaan de streep komen ze op hetzelfde neer.

Blijf in huis, horeca en dus ook clubs zijn dicht en blijf 1,5 meter bij elkaar uit de buurt.

Nu zijn er wel een aantal zwepen die heus wel die 1,5 meter zouden kunnen overbruggen maar BDSM is zoveel meer dan dat. Het verplicht thuis werken voelt af en toe als een masochistische daad maar echt BDSM kan ik het helaas niet noemen. De vragen die journalisten na de Nederlandse persconferentie stellen kan ik onder de noemer vernedering plaatsen omdat, als dit de vragen zijn die mij als Nederlander moeten vertegenwoordigen,ik mij toch behoorlijk vernederd voel.

Toch is dat niet de BDSM die ik zoek, waar ik naar verlang en die ik nu mis.

Niet de sfeer die ik normaliter in de veilige haven van Club 78 ervaar.

Gelukkig ben ik niet de enige met dit gevoel, worden er hele toffe dingen georganiseerd en is het zichtbaar hoe graag iedereen elkaar wil helpen.

Club 78 heeft online workshops georganiseerd. ASK me Anything van toffe kinksters onder andere waarbij je toch nog even van het vertrouwde sfeertje kan proeven ook al zit je thuis.

Updates op Fetlife met hoe het gaat, hoe ze hun hoofd boven water houden en hoeveel liefdevolle donaties er zijn gedaan door iedereen die na de Lockdown als een malle weer naar de club toe wil.

Natuurlijk is het voor de club moeilijk, moeilijk omdat de huur wel doorgaat, de verzekeringen wel geld willen incasseren en een club open houden nou eenmaal niet gratis is.

Toch lukt het dankzij de donaties, dankzij de mensen die een warm hart toedragen en dankzij de online workshops.

Voor iedereen die een donatie wil doen, hierbij even de gegevens.

IBAN: BE36 7350 2089 3481
BIC: KREDBEBB
ten name van: 78 VZW
te plaats: Ham

Toch schrijf ik dit stukje niet voor de donaties. Ik schrijf het omdat ik de club mis en omdat ik met heel mijn hart hoop dat hij na de lockdown nog net zo gezellig zal zijn als voor de lockdown.

Ik schrijf het omdat ik iedereen wil attenderen op de workshops die online gegeven worden.

Deze zijn te vinden op fetlife en op de website van de club zelf.

Zaterdag 25 april is er bijvoorbeeld een workshop met Elise Wuyts waarbij zij een lezing zal geven over de stand van zaken met betrekking tot onderzoek en artikelen. Jullie kennen Elise Wuyts wellicht nog uit het onderzoeksteam van CAPRI waar Club 78 mee samen heeft gewerkt om het eerste psychobiologische onderzoek naar BDSM een feit te maken.

Er is online een veiling geweest met producten beschikbaar gesteld door vaste gasten van de club om op die manier bij te dragen en de club open te houden tot de lockdown erop zit.

Al met al worden er dus geweldig mooie dingen gedaan, komen er goede initiatieven van de grond en zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

Ik doe wat ze vragen, ik blijf thuis en houd afstand. Ik was mijn handen en werk braaf thuis.

Speel met tepelklemmen en luister naar de tenenkrommende vragen op televisie. Ik netflix, ik sport thuis en ik mis..

Maar ik weet ook dat dit niet eeuwig zal duren.

Het einde komt, we weten alleen niet wanneer. Op dit moment is het enige wat ik kan doen mij zo goed mogelijk aan de regels houden en hopen dat dat ervoor zorgt dat het sneller voorbij is.

Luisteren was nooit zo mijn ding, loopholes vinden wel.

Toch is dit 1 van de weinige momenten waarbij de loopholes mij gestolen kunnen worden.

We kunnen dit, daar ben ik van overtuigd.

Liefs Innocentlylovely

2 Reacties op Club 78 in Lockdown

  1. Bedankt Innocentlylovely
    Ik heb meteen een klein bedrag overgemaakt om mijn steun te geven.
    Ik roep iedereen op hetzelfde te doen, met deze dingen elke euro telt en veel plaatsen waar je veilig en leerzaam bdsm met vrienden kan beoefenen zijn er niet.

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*