bdsm chat
Kinky BDSM dates bij jouw in de buurt!

Oordelen.

Ik vind mezelf altijd heel openmindend. Dankzij mijn vrijwilligerswerk in Club78 zie ik heel veel verschillende relaties en ook heel veel verschillende soorten spellen en fetishes.

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om BDSM op zijn of haar eigen manier te beleven is 1 van mijn vaste regels.

Het enige dat voor mij van belang is is dat het allemaal veilig en met consent gebeurd. Een spel moet geen gevaar vormen voor de mensen erom heen en edgeplay moet je niet doen als je niet weet wat je doet en wat je moet doen als het fout gaat.

Het kijken naar spel van anderen vind ik heerlijk, ik kan genieten van zien hoe intens mensen het beleven, hoe sterk ze in hun eigen bubbeltje zitten en hoe de interactie tussen de personen is.

Natuurlijk kijk ik ook naar technieken en soorten speelgoed, hoop ik nieuwe dingen te zien en misschien zelf inspiratie op te doen.

Lastig vond ik het toen ik merkte dat ik niet altijd zo open en rustig naar ander spel kan kijken als ik dacht. Lastig dat ik merkte dat ik ging oordelen, in mijzelf ging praten over wat ze wel en niet goed deden.. Alsof ik degene ben die bepaald wat goed is.

Terwijl ik altijd predik dat je iedereen in zijn/haar waarde moet laten en dat er geen ‘regels’ zijn over hoe bdsm hoort te zijn zat ik nu vol irritatie te kijken naar een spel dat volgens mijn gedachtengang geen goed spel was.

De personen in kwestie hebben zich heerlijk vermaakt, genoten van het spel en hebben gelukkig niet aan mij kunnen merken wat ik dacht.

Confronterend.. Vervelend..irritant en enigszins schaamtevol vond ik mijn gedachtes.

Hoe hard ik ook probeerde om niet te oordelen, niet te bepalen wat wel of niet goed is,kon ik het niet tegenhouden en dacht ik het toch.

Nu zijn we allemaal menselijk en oordelen is ook een deel van onze menselijkheid maar een rode vlag /wake up call was het wel.

Ik heb meer ervaring dan een paar jaar geleden, heb beter door wat veilig en niet veilig is maar moet niet vergeten dat ik niet alles weet. Moet niet vergeten dat ik ook maar een persoon ben en geen afgestudeerde professor in de bdsm-ologie. Er zijn vele mensen met veel meer ervaring die ik ook niet hoor zeggen ‘hoe het hoort’.

Helaas zijn er ook velen die ik dat wel zie zeggen, vaak online of achter de rug van mensen.

Die een mening hebben over hoe het in hun ogen hoort terwijl de personen in kwestie zich prima vermaken.

Natuurlijk is ingrijpen wanneer de veiligheid in het geding is noodzakelijk maar kritiek omdat je het soort spel niet leuk vond niet nodig.

Die kant heb ik nu zelf  een keer gemerkt, je kan prima van alles kan vinden zonder dat je dat hoeft te uiten.  Mocht ik in de club het idee hebben dat het niet veilig is dan zal ik de DM’s daarover aanspreken en niet zelf gaan ingrijpen, maar staat het spel niet aan dan moet ik maar gewoon ergens anders naar kijken.

Ik ben dus van mijn eigen voetstuk gevallen, ik ben niet zo openminded en zonder oordeel als ik dacht..shit.. Ik ben menselijk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*