De onzin van fetish, leer en latex bij BDSM

Vrouw met handen vastgebonden

BDSM, fetish, kinky, leer en latex lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Dat is onzin en zonde! Het werpt een drempel op voor de mooie wereld van BDSM. Een drempel voor mensen die wel worden aangetrokken door dominantie, onderdanigheid, pijn, masochisme, maar niet de fetish dress style, de leren outfits en het latex.

Dat is niet alleen jammer voor die mensen, die daardoor de wereld van BDSM maar moeilijk bereikbaar vinden. Maar ook jammer voor de wereld van de BDSM. Mensen worden buitengesloten van een wereld die juist draait op haar openheid en acceptatie.

Nou kan ik me goed voorstellen dat het eigenlijk een historische grondslag heeft. Dat tijdens het vrijvechten van de werelden van Fetish en BDSM deze hand in hand gingen. Mensen die vochten voor het recht om kinky te zijn, leer te dragen en zich vrij te voelen, waren ook degene die zich vrij genoeg voelden om openlijker met BDSM bezig te zijn. Die historische link kan ik goed inkomen. Of die er ook echt is weet ik eigenlijk niet. Weet iemand de reden? Dump hem in de comments!

Wat ik wel weet is dat we een stuk verder zijn gekomen in onze Nederlandse samenleving. Die onlosmakelijke verbinding is niet meer nodig, en in mijn ogen ook hinderlijk voor de verdere uitbreiding van de wereld van BDSM.

Kinky, fetish en BDSM evenementen zijn over het algemeen hetzelfde in de ogen van de buitenstaander. Ze worden ook vaak onder dezelfde noemer naar buiten gepromoot. Dus wil je naar een event vanuit de BDSM insteek, dan zit je meestal ook aan fetish vast. Om op de meeste kinky feesten of evenementen binnen te komen, moet je wel. Met tegenzin naar een ‘speciale’ winkel om een kinky outfit te kopen, waarbij de materialen bestaan uit bloot, leer of latex. En keus heb je eigenlijk niet. Anders wordt je bij de deur vaak al geweigerd.

Natuurlijk zijn er munches. En munches zijn een goed laagdrempelig alternatief om in gewone sfeer mensen uit de scene te ontmoeten. Maar wil je verder naar events, dan moet je toch weer naar die winkel.

Begrijp me niet verkeerd. Aan de ene kant is het goed om een drempel te hebben om Dreuzels een beetje buiten de deur te houden. Aan voyeurs binnen heb je meestal ook niks. En natuurlijk is het logisch dat evenementen een bepaalde sfeer willen hebben. Maar kan dat nou alleen met leer, latex en romeinse outfits? Dat lijkt mij onzin.

En zoals ik al zei: het is zo jammer. Ik kom geregeld mensen tegen die wel interesse hebben in de wereld van BDSM. Die met begeleiding de wereld willen binnenstappen. Maar ze vinden de fetish kant een enorme drempel om ook maar een eerste stap te nemen. Gelukkig kun je ze in gecontroleerde prive sfeer laten kennismaken zonder de fetish kant. Maar we zouden die mensen eignelijk moeten toejuichen. Moeten binnentrekken. Meer mogelijkheden moeten geven om erin te duiken. Meer bekendheid en acceptatie is goed. En dan heb ik het niet over de commerciele bekendheid op TV met TV-domina’s.

Of het nou een (nieuwe) niche is of een on-ontgonnen bron, het is er wel degelijk. Meestal hebben de vrouwen waarmee ik speel zelf ook niets met fetish. Nou kan ik me goed voorstellen dat de vrouwen waarmee ik speel net als ik uit een ander sociaal segment komen. Ik weet het niet. Misschien is onze overeenkomst ook juist de reden dat ik met ze speel of dat ze mij uitzoeken. Ik ben in ieder geval altijd opgelucht als ze zeggen liever een dominante goed geklede man in overhemd en pantalon te zien dan in leer. Eentje die ze wel gewoon aan hun halsband alle hoeken van de kamer laat zien, en ze straft met een zweep. En ja, die zweep is wel van goed leer natuurlijk. Leer is namelijk wel mooi materiaal voor zwepen, boeien, etc. Geen enkel probleem mee. 😉

Nu vraag je je misschien af waarom ik hier eigenlijk zo stellig over ben? Mogelijk komt het omdat ik er zelf een hekel aan heb om tot iets gedwongen te worden. Het was voor mij een drempel om de BDSM wereld binnen te stappen. Maar ik heb uiteindelijk “zo’n outfit” gekocht. En alleen maar omdat je anders de meeste events niet de deur binnenkomt. Terwijl het vaak ook voor het spel, het gedrag en de mogelijkheden op zo’n evenement niet uitmaakt. Dus doe ik het graag aan? Nee. Ik laat hem het liefst achter in een kast hangen. Op verzoek en bij noodzaak komt hij er uit.

Misschien ben ik wel te veel gekleurd door mijn afkeer om de kleding zelf te dragen. Misschien heb ik niet de juiste niche van events gevonden. Maar de drempel herken ik ook bij anderen. Laat het duidelijk zijn dat ik nul problemen heb dat anderen zich wel prettig in die kleding voelen. Alleen dwing mij (en al die anderen die de drempel over willen) nou niet om mee te doen. Net als de mensen die graag fetish kleding aandoen op zo’n event omdat dat bij ze past, wil ik graag dat iedereen daar gewoon kan aandoen wat bij hem of haar past. Dat zou ons alleen maar ten goede komen.

En niet meer dan logisch: ik hoor graag van je, hier of via mijn eigen site, als je deze drempel ervaart en toch die (eerste) stappen wilt zetten.

Over Meester Vincent 2 Articles
Meester Vincent is een lange, goed verzorgde, hoogopgeleide, succesvolle dertiger. Met meer dan 10 jaar ervaring in de rol van dominant, SM Meester en Dom begeleidt hij vrouwen bij hun eerste ervaringen of vervolgstappen binnen de wereld van BDSM.
Contact: Website

1 Reactie op De onzin van fetish, leer en latex bij BDSM

  1. Tja, stof tot nadenken.
    Als ik naar de scene in Londen kijk dan is het altijd wel “fetish or all black”. Met mijn overgewicht zie ik er uit als een opgeknoopte worst in mijn fetish pakjes dus ik kies regelmatig om volledig in het zwart te gaan.
    Meesteres draagt altijd waar ze zin in heeft vaak latex of leer maar net zo vaak sexy chic. Waardoor we regelmatig niet aan de dresscode voldoen maar nog nooit meegemaakt dat we ergens niet binnen kwamen. Uiteindelijk gaat het om de uitstraling die je hebt en die krijg je niet door alleen een leren pakje aan te trekken

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.