Vernedering.

-Vernedering is een situatie waarbij men zich door een daad van een ander of door de omstandigheden klein en minderwaardig voelt. Het vernederingsgevoel dat deze persoon hierdoor krijgt bevat ook een sterk element van schaamte. Wie zich vernederd voelt zou het liefst stilletjes wegkruipen of verdwijnen.- Bron: www.encyclo.nl

Bij vernedering denk ik zelf vaak aan iemand volledig afbranden. Zwaktes en onzekerheden tegen iemand gebruiken tot een punt waarbij de ander weinig meer is dan een zielig hoopje huilend mens. Toch is vernedering volgens de definitie zoveel meer.
Vernedering kan alles zijn afhankelijk van wat voor die persoon vernederend voelt.
Ik dacht altijd dat vernedering niets voor mij was, dat ik er mentaal niet sterk genoeg voor zou zijn en als ik mijn idee van vernedering bekijk dan is dat ook zo. Ik zou het niet aankunnen wanneer mijn onzekerheden en zwaktes tegen me gebruikt worden, ik zou het niet als een spel zien en zou er zeer waarschijnlijk erg veel schade aan overhouden.

Toch denk ik de laatste paar maanden steeds meer na over vernedering, zowel het geven als ontvangen. Voor mij als persoon zijn er vrij veel dingen die mijn Dom kan zeggen of doen waardoor ik mij enorm klein en beschamend voel. Momenten waarop ik het liefste in een gat in de grond wil verdwijnen met het schaamrood op mijn kaken maar tegelijkertijd met een opwinding die ik niet kan ontkennen. Ook merk ik dat ik er steeds meer plezier in krijg om subjes en slaafjes te vernederen. Te merken dat ze zich klein en nietig voelen, blozend maar tegelijkertijd opgewonden en dankbaar omdat ik toch mijn tijd aan hun wil besteden ook al zijn ze dat duidelijk niet waard.

Ik geniet van het spelen met de gevoelens, slaafjes in een diep dal krijgen en daarna een hoge piek geven. Schaamte, waardeloosheid en daarna de trots en euforie.
Mijn idee van vernedering is veranderd. De definitie die ik had heb ik aangepast naar een realistischer beeld waardoor ik nu steeds meer begin te geloven dat ik zeker wel into vernedering ben.
De vernedering zoals ik die geef zou ik zelf niet willen ontvangen maar hetgeen ik soms per ongeluk of expres ontvang zou ik niet willen geven.

Uiteindelijk heeft vernedering dezelfde basis als andere dingen die we in deze mooie kinky wereld doen de 3 mooie C’s.
Consent, Communication en Care.
Zonder consent is het geen spel maar een mishandeling.
Zonder communicatie kun je geen consent geven.
Zonder zorg voor elkaar kun je nooit naar een mooi einde werken.

Vernederen kan op de persoonlijke kwaliteiten en minpunten van iemand maar kan ook op acties die iemand uitvoert, lichamelijke kenmerken of lichamelijke reacties.
Vernederen kan met woorden, scheldwoorden, koosnaampjes en denigrerende opmerkingen.
Vernederen kan op alle mogelijke manieren, het is vernederend wanneer de andere persoon zich er vernederd door voelt. Geen objectieve feitelijke wiskunde dus maar een persoonlijk gevoel die niet ontkent kan worden. Wanneer iemand zich vernederd voelt dan is dat zo, het kan wel zijn dat het niet zo bedoeld is en dan komen we weer terug bij communicatie.
Vernederen.. Ik vind het een naar woord, de gevolgen kan ik echter wel heel erg leuk vinden. Schaamte, blozen, ongemakkelijk voelen en zo heerlijk klein en nietig zijn zolang erna ook maar weer de trots en euforie komt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*