Maandelijkse perikelingen???

Wat ben ik blij met mijn spiraal. Ik menstrueer daardoor al jaren niet meer. Heerlijk.

Waar ik vroeger altijd zo’n hekel aan had was niet alleen de menstruatie, maar ook de opmerkingen van partners dat je boze bui aan je periode zou liggen. Er is niets, maar dan ook niets wat me meer de kast op kon krijgen dan dat en vast veel meer vrouwen met mij.

Okay een beetje was het waar. In die periode van de maand, was ik meer op zijn naad dan anders. Alleen die dingen die ik dán zei, zaten me de rest van de maand ook wel dwars, maar dan kwam ik er minder snel mee naar buiten. Dus het is niet zo, dat wat je zegt dan maar onzin is, daarom werd ik dan ook zo boos als het daarop gegooid werd. Meester weet dat ook.

Nu kan dat lekker niet meer. Toch? Of nou ja dat dacht ik dus, want soms heb ik nog wel een boze bui. Een rotbui, niet echt aanspreekbaar. Zo ook vanmorgen. Ik gaf hem een dikke middelvinger. Niet 1x, niet 2x, maar 3x.

“Zoooo heb je je maandelijkse periode weer? Is het weer zover?” zegt Hij
“Haha, dat kán lekker niet, dus daar kan jij lekker niks van weten!” zeg ik zelfverzekerd lachend.
“Oh kan ik daar niks van weten he? Denk je dat? Nou die buien van jou, die heb ik een tijdje bijgehouden op een schema en ik kan er de klok op gelijk zetten. Daar heb ik geen bloederig slipje voor nodig hoor.” zegt Hij

Okay, serious business dit. Stoom uit oren komt.
“Wáaaatttt zeg Je daar?” vraag ik tandenknarsend.
“Nou gewoon, wanneer jouw menstruatie eigenlijk zou moeten komen, maar dan niet komt door dat t-vormige plastieken friemeltje in jouw baarmoeder wat daar permanent woont en waardoor zich nu geen babietjes meer in je buik kunnen nestelen, heb jij altijd van die niet misteverstane, ontiegelijke kutpokkebuien” zegt Hij heel kalm en droog.

“Niks van waar! Je liegt!” zeg ik, terwijl ik mezelf probeer in te houden.
“Oh ja? Nou maar maak je geen zorgen hoor moppie. Ik vind het hélemaal niet erg. Ik weet nu precies wanneer ik straks weekendjes weg met mijn vrienden moet plannen. 🙂 Ja, zónder jou natuurlijk.” zegt Hij, zich al verkneukelend op mijn reactie.

Maar in plaats van dat ik boos word, moet ik lachen. ik lig zelfs in een deuk om het hele tafereel en mijn rotbui? Die is alweer bijna over. Dit kan alleen Hij tegen me zeggen. Echt waar. Het is trouwens echt niet waar hoor. Ja Hij zegt van wel, maar nee, zal het zelf eens bijhouden. Oh wacht. ik héb het bijgehouden in mijn dagboek. Datums en alles erbij. 🙂 (Ben even aan het zoeken)

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.