Mijn Meesteres is mijn coach

Meesteres Kate

‘Wat een verschil ten opzichte van een jaar geleden’. Ik hoor het vaker, zowel in als buiten mijn sm-relatie. Een compliment voor mij als persoon, maar ook een compliment voor mijn Meesteres, Meesteres Kate. Ik weet het nog goed, de aller eerste keer toen ik Haar zag. Stijf van de zenuwen en ik had niet zoveel babbels dan dat ik nu heb. Niet veel later gaf Zij aan dat Ze vanaf dag één al zag dat er veel meer in mij zat dan dat ik daadwerkelijk (én onbewust) liet zien. Mijns inziens kan niemand zeggen dat Ze het niet goed gezien heeft, er is immers al een hoop veranderd. Ooit gaf mijn Meesteres voor de grap aan mij aan: ‘Zie mij maar als een tomtom met een zweep in de hand’ en eigenlijk zit er kern van waarheid in. Met enige regelmaat krijg ik dan ook suggesties, tips en adviezen van Haar. Tips voor in onze D/s hoe ik een nog betere slaaf kan worden of hoe ik mij bijvoorbeeld moet gedragen in het bijzijn van anderen, maar ook adviezen die ik kan gebruiken in mijn vanilla-leven. Het heeft mij al veel gebracht. Een paar voorbeelden:

Zo heb ik met mijn Meesteres tijdens een sessie in Haar studio House of Submission in Den Haag geoefend met het flirten en spiegelen. Ik ben wat dat betreft echt een date-kluns en dat weet mijn Meesteres maar al te goed. Vandaar dat Ze mij wat tips & tricks gaf die ik kort daarna uitprobeerde terwijl ik op een voetbalreisje in het buitenland op stap was. Het werkte! Ik flirtte met een prachtige dame en had een enorm fijne avond. Helaas trok mijn jaloerse broer mij van de dansvloer en nam ik afscheid zonder een naam of contactgegevens. Of het ooit iets zou worden weet ik niet, maar ik voelde mij euforisch! Bij thuiskomst mailde ik direct mijn Meesteres vol trots, een blije reactie volgde al kreeg ik wel straf voor het feit dat ik geen naam van haar had. Dat gebeurt mij dus echt geen tweede keer! Ik blijf mijn flirten oefenen, oefening baart kunst!

Toen ik even in de put zat omdat ik diverse afwijzingen kreeg op sollicitaties voor een nieuwe werkervaring, kreeg ik van mijn Meesteres de tip om bij een afwijzing eens te mailen en bellen voor de reden. Het leverde binnen een week waardevolle tips op en kort daarop werd mijn assertiviteit beloond: juist omdat ik belde bleek dat mijn afwijzing onterecht was, mocht ik alsnog op gesprek komen en dat resulteerde uiteindelijk in de droombaan die ik nu heb. Assertiviteit loont en dat heb ik dus vaker geprobeerd (niet alleen bij sollicitaties).

En hoe vaak hoor ik niet van Meesteres Kate: ‘En als je dit eens probeert, of heb je hier al aan gedacht?’. Het zijn misschien maar kleine dingen zoals tips over voeding, kleding advies of het stellen van een simpele vraag, toch waardeer ik ze enorm. Soms heb je iemand nodig met een andere blik op zaken, een klankbord of iemand die flink tegengas durft te geven. Onze D/s is meer dan alleen lust en pijn, voor mij is Meesteres Kate ook een coach. Iemand met het hart op de juiste plaats, waar ik over mijn sterke kanten, zwaktes en onzekerheden mag praten om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Ik weet dat mijn Meesteres deze adviezen geeft omdat Ze weet dat ik er echt iets me doe. En ja, soms heb ik twijfels en ben ik angstig om iets te doen. Maar dan denk ik vaak aan één van Haar wijze lessen: ‘Vergaat de wereld als je dit doet?’. Het antwoord is altijd ‘nee’ en zo is het maar het net. Stiekem is mijn Meesteres dus veel meer in mijn gedachten dan dat menig mens zich kan voorstellen en het heeft mij al veel gebracht op diverse vlakken (in én buiten de sm-wereld). Ik leer veel van Meesteres Kate, ik ben Haar daar enorm dankbaar voor en ondertussen genieten we van onze fijne D/s. Ik geniet, niet alleen van wat we samen doen maar ook van de momenten als ik Meesteres Kate vol trots mag vertellen dat ik weer een stap heb gemaakt. Soms een grote stap, dan weer een kleine. De glimlach van mijn Meesteres is er niet minder om en juist van die glimlach kan ik onwijs genieten. Die glimlach is voor mij een extra motivatie om zaken op te pakken, te leren, mijn angsten stap voor stap te overwinnen en mij op vele (nieuwe) terreinen in te zetten. Ik mag nu al ruim 6 jaar onderdanig aan Meesteres Kate zijn en nog steeds zie ik een stijgende lijn. Inmiddels weet ik dat ik als perfectionist nooit helemaal perfect zal zijn, daarvan ben ik door Haar wel overtuigd. En daarin zit ook wel iets moois, dat betekend dat ik kan blijven groeien en ik hoop dat dit nog lang onder Haar leiding mag gebeuren.

2 Reacties op Mijn Meesteres is mijn coach

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Mijn Meesteres is mijn coach – Mijnerodroom

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*