Subdrop

Hier heb ik geen consent voor gegeven!

Ik ben een waarom meisje, altijd al geweest ook. Ik vraag me vaak af waarom iets is zoals het is en waarom iets gebeurd. Waarom heb ik vaak last van een subdrop na een spel? Hoe voorkom ik het en hoe los ik het op? Moet ik gewoon accepteren dat het een deel van het spel is of kan ik er tegen in opstand komen en er iets aan doen? Deze vragen waren voor mij voldoende om in de term subdrop te duiken. Wat betekent het nou werkelijk? Online is een heleboel informatie te vinden en ook veel adviezen van mensen over wat te doen tijdens een subdrop.

Vaak kwam ik wel hetzelfde antwoord tegen, wacht rustig af het gaat vanzelf weer over. Afwachten is mooi maar dan weet ik nog niet de waarom, tijd om daarin te duiken. Een subdrop, bij mensen met aardig wat ervaring met BDSM een bekend fenomeen maar ook bij genoeg mensen nog erg onbekend.

Lichamelijke subdrop

Na een spel of scene een lichamelijk subdrop hebben is vrij logisch. Beverig en moe zijn van de inspanning. Misschien ledematen of lichaamsdelen die afgebonden waren waar de bloedtoevoer weer normaal doorheen moet gaan. Enorme dorst hebben van het zweten.

Allemaal dingetjes die voor niemand echt raar overkomen en de meeste mensen verwachten het ook. Een lichamelijke drop kan ook voorkomen doordat je lichaam tijdens een spel suiker, adrenaline en endorfine aanmaakt. Je lichaam verbruikt een enorme hoeveelheid energie waardoor het vrij normaal kan zijn om na een spel trek te hebben in zoetigheid. Zoetigheid om de suikers aan te vullen waarbij vaak ook een beverig gevoel merkbaar is.

Naast de suikercrash kun je ook een adrenalinecrash hebben. Adrenaline komt vrij bij pijn en stress, 2 dingen die tijdens een intens spel behoorlijk los kunnen komen met als gevolg dus ook meer adrenaline in je lichaam. De adrenaline zorgt ervoor dat je meer kan hebben dan normaal, je pijngrens is hoger. De adrenalinecrash kan zorgen voor trillingen, beverigheid, slap voelen en prikkelbaarheid. Adrenaline is een soort van octaan booster voor ons lichaam. Het geeft een kick aan de octaan die er al is waardoor het lichaam de beschikbare suikers sneller verbrandt. De adrenalinecrash komt dan ook vaak tegelijkertijd met de suikercrash.

Endorfines zijn hele fijne blije stofjes die je lichaam aanmaakt bij pijn en zware inspanning van de spieren. Het geeft een soort euforisch gevoel wat ook na een intensieve tijd in de sportschool kan voorkomen. Het euforische gevoel blijft natuurlijk niet eeuwig en zal op een gegeven moment afnemen.  Wanneer dit gebeurt kun je je heel melancholisch voelen.

Het ene moment ben je blij, on top of the world en kan er eigenlijk niets mis gaan in je leven waarna je blije stofjes weer tot normaal niveau komen en je je niet slecht voelt maar ook niet meer zo blij als daarvoor. De combinatie met een suiker en adrenaline crash kan ervoor zorgen dat het melancholisch versterkt wordt.

Goed voor je lichaam zorgen helpt om het 1 en ander te verminderen. Drink veel water, zorg voor goede suikers en eet gezond en niet te zwaar voor een spel. Na het spel ook al heb je zin in junkfood, neem het niet. Het eten van een ongezonde maaltijd kan een opgeblazen geven en de mentale subdrop triggeren waarbij de sub in kwestie zich onaantrekkelijk kan voelen, opgeblazen of depressief.

 

De mentale subdrop

Waarom  en hoe deze vorm van subdrop zich voordoet kan wisselen per persoon maar uit zich vaak in schuldgevoelens, angst, melancholie, depressie en/of irritatie. De mentale subdrop kan ook een aantal dagen na het spel pas voorkomen al kan het ook zijn dat deze er al is tegelijkertijd met de fysieke subdrop. Factoren die een mentale subdrop kunnen beïnvloeden zijn onder andere medicatie die het humeur kunnen beïnvloeden, psychische aandoeningen, therapie of recente gebeurtenissen.Het is belangrijk om dit van te voren met je speelpartner te bespreken zodat hij/zij hier ook rekening mee kan houden in zijn/haar aftercare. Nu is het niet zo dat een mentale subdrop alleen voorkomt bij personen die psychisch minder stabiel zijn alleen is de kans er wel groter bij.

Ik weet dat ik geestelijk niet altijd even sterk ben en daardoor kan ik de mentale subdrop in elk geval wel wat beter plaatsen en verklaren. De lichamelijke subdrop snap ik ook want tijdens een spel ben ik gewoon keihard aan het werk ook al sta ik er maar gewoon een beetje te staan.

Goed verhaal toch? Het verklaard waarom ik me dagen na een spel alleen en klote voel. Waarom ik me onaantrekkelijk, belachelijk dom en onwijs needy voel. Maar… hoe los ik dat op? Moet ik nou echt gewoon accepteren dat het zo is? Is een spel het waard en hoe lang duurt zo’n klotedrop dan eigenlijk?

Wat ik kon vinden over de mentale subdrop kwam eigenlijk neer op goede nazorg.

Goed contact met de ander hebben, gevoelens uiten en direct na het spel ook goede aftercare hebben. Voel je als sub niet needy maar eis die aandacht gewoon op wanneer je het nodig hebt. De ander nam de verantwoordelijkheid om met je te spelen dan moet deze ook de verantwoordelijkheid nemen voor de volledige nazorg en dat kan een week na het spel ook nog voorkomen.

Voor mij was het vallen en opstaan. Leren om mijn gevoel uit te spreken en leren om gewoon aandacht te vragen wanneer ik dat nodig heb. En toch.. Nog steeds.. Vind ik het Stom met de hoofdletter S. Het gaat vanzelf over, de lengte van de drop zal zelden langer een paar dagen zijn en het is het wel waard.

Hoe intenser het spel des te groter is de kans op een drop maar laten we eerlijk zijn.. De euforie van het spel, de band die je op dat moment hebt en de fijne herinneringen zijn het toch zeker wel waard?

Oke.. ik geef dan toch mijn consent maar voor die stomme drop..

Overigens kan al het bovenstaande ook voorkomen bij een Dominant. In dat geval noemen we het een Domdrop echter komt het in de basis op hetzelfde neer. Ook een Dominant maakt tijdens een spel een heleboel fijne extra stoffen aan waardoor deze ook dat euforische gevoel kan bereiken. Maar netzoals een sub kan ook een Dominant nadien gewoon keihard droppen en daardoor zelf een beetje aftercare van de sub nodig hebben. Ook voor Dominanten geldt, spreek het uit. Niemand kan gedachten lezen en het is ook de verantwoordelijkheid van de sub om goed voor de dominant te zorgen wanneer dit nodig is.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*