Gender pricing en BDSM

Gender pricing en bdsm, 1 van de dingen die ik nooit echt begrepen heb.

Vrouwen betalen minder waardoor zij sneller aanwezig zullen zijn wat weer meer mannen aantrekt.Vanuit commercieel oogpunt begrijp ik het. Parenclubs die het hanteren begrijp ik ook maar bdsm clubs en feestjes?

Ik durf vrij hard te beweren dat er een bepaald type mannen en vrouwen specifiek afkomt op feestjes of clubs die aan gender pricing doen. Natuurlijk zullen ze er niet allemaal onder vallen en uiteraard zijn er uitzonderingen maar welke mannen zoeken gelegenheden op waar er bewust zoveel mogelijk vrouwen aanwezig zijn?

Welke vrouwen zoeken feestjes waarbij ze zo min mogelijk moeten betalen en weten dat zij als ‘lokaas’ dienen?

Persoonlijk vermijd ik bewust feestjes en clubs die aan dit soort prijzen doen. Ik weiger lokaas te zijn en wil gewoon een fijne en vooral veilige avond. Voor mij moet de passie, het plezier bij bdsm liggen en niet bij het te verdienen geld.

Ik verwacht een streng deurbeleid en goede DM’s die ervoor waken dat ik als vrouw alleen gezien wordt als potentiële sekspartner.Wanneer er een streng deurbeleid en goede DM’s aanwezig zijn resulteert dit in een prettige sfeer, een prettige sfeer resulteert in een prettige avond en een prettige avond resulteert in goede mond op mond reclame en dat… resulteert in meer mensen en dus meer geld.Naar mijn idee is dat dan ook een veel betere manier om geld te verdienen.

Nu is het natuurlijk niet zo dat clubs of feestjes die wisselende prijzen hanteren automatisch geen goed deurbeleid of slechte DM’s hebben echter zullen die het denk ik wel een heel stuk drukker hebben doordat er veel meer gefilterd moet worden. Doordat er steeds meer parenclubs met kinky avonden zijn zullen er ook steeds meer alleengaande parenclub mannen de overstap durven maken naar een bdsm club/ feest. Ook hierbij de disclaimer dat ze niet allemaal gelijk zijn en heus niet allemaal elke vrouw zomaar betasten op een feestje. Toch kan ik uit eigen ervaring putten als ik zeg dat het publiek op een gemiddeld BDSM feestje een stuk respectabeler is dan in een parenclub.

Ga ik naar een parenclub dan weet ik dat ik ongewenste handen kan verwachten en weet ik dat ik dat dan prima zelf kan oplossen. Wanneer ik naar een BDSM feest ga verwacht ik dat alleen niet en gebeurt het mij ook vele malen minder.

Wanneer ik bewust een feestje zou opzoeken waar ik als vrouw een tientje betaal en de mannen die alleen komen betalen 50 euro dan vind ik het niet meer dan normaal dat die mannen meer mogen verwachten dan ik kan verwachten.

Wanneer ik ergens meer voor uitgeef verwacht ik ook meer, niet meer dan logisch toch?

Dus als ik als man alleen meer zou betalen, wat zou ik dan meer krijgen ten opzichte van de minder betalende klanten? Krijg ik spelgarantie? Krijg ik seksgarantie? Krijg ik een vip behandeling of mijn drinken geserveerd in kristallen glazen met een gouden randje?

Nee.. ik krijg niks meer behalve een legere portemonnee.

Dat is toch zo oneerlijk als ik weet niet wat?

Verdienen de vrouwen het om minder te betalen? Al dat gedoe en gezeur om emancipatie en als het erop aankomt toch even enorm genieten van het feit dat we vrouw zijn en dus goedkoper uit zijn? Ik betaal liever meer met de gedachte dat ik niet gezien wordt als prooi dan minder terwijl ik om me heen blijf kijken om te zien voor wie ik op moet passen. Ik betaal liever meer voor een gelijkwaardige omgeving, we zijn allemaal gelijk en we zijn allemaal mensen. Ik verwacht geen andere behandeling dan de gast die na mij binnenkomt en ik verwacht ook niet meer dan de gast die na mij binnen komt.

Dus.. wat is de gedachte achter gender pricing en bdsm.. Bewust een plaats creëren waar zoveel mogelijk omzet wordt gemaakt maar waar mannen meer verwachten en vrouwen zich onveilig voelen?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*