Verlangen en gevangen

Meesteres Kate

Verlangen en gevangen
Vaak ben ik gevangen
Gevangen in mijn gedachten
Dan is rust een verlangen

Vaak heb ik een verlangen
Verlangen naar Uw ketting aan mijn trainingscollar
Voel ik mijn vrij wanneer ik in Uw kooi ben gevangen

Iedere maand schrijf ik een gedicht voor mijn Meesteres, Meesteres Kate. Ik beschrijf daarin onze D/s, mijn gevoelens maar ook wat Meesteres Kate voor mij betekent. Vorige maand schreef ik bovenstaand gedicht. Een klein gedicht, maar er schuilt een verhaal achter:

De gedachten van mensen met een obsessieve compulsieve stoornis (ik laat liever stoornis weg, want het klinkt onnodig negatief) lijken soms nooit stil te staan. Constant nadenken, piekeren, analyseren tot dat je er soms jezelf in verliest. Ik weet het maar al te goed, ik ben obsessief compulsief. Ben ik gek of een psychopaat? Nee, verre van zelfs. Ik heb een leuke baan en ben in het bezit van een Universitaire Master-titel. Ik schrijf graag, heb leuke gesprekjes en doe leuke dingen. Van buiten best normaal, alleen zelf heb ik er soms last van. Soms voelt het of ik gevangen ben in mijn gedachten. Ik kan soms een hele poos over iets nadenken en dat kan van alles zijn: relaties, werk, fouten, muziek of dromen dat ik de winnende goal maak in de WK-voetbalfinale over 4 jaar in Qatar…

In mijn allereerste sm-gevoelens die eigenlijk helemaal niets met sm te maken hadden, laat staan dat ik ooit van de term sm had gehoord (ik was dan ook 8 jaar) komt opsluiting voor. Een kind van 8 denkt daar niet over na en alleen met de kennis van nu kan ik het kwalificeren als hele premature sm-gevoelens. Toch wil ik juist die gedachten aanhalen: het gevoel van opwinding en spanning in mijn lijf kreeg ik door het zien van een Klokhuis-filmpje waarin de presentator werd opgesloten in een politiecel. Niks geils of iets dergelijks, maar wel een lekker kriebelgevoel in mijn buik. Dat gevoel wilde ik vaker hebben en begon er over te fantaseren hoe het zou zijn als ik zelf opgesloten zou worden… Het lekkere gevoel bleef, maar gelukkig was er ook de realiteit: ik zou niet zo maar gevangen worden. Tenminste ik was niet van plan om een strafbaar-feit te plegen. Politieseries bleven mij trekken en toen ik op mijn 14de naar een aflevering van Baantjer keek die zich afspeelde in een sm-studio begon bij mij één en ander op zijn plaats te vallen. De fantasieën van opgesloten worden door de politie dreven langzamerhand naar de achtergrond, sm-gevoelens kwamen op de plaats. Pas jaren later besefte ik dat ik niet perse iets fout hoefde te doen om aan sm te kunnen doen, ik was volwassen en zette mijn eerste stapjes in de sm-wereld. Toch duurde het nog even voordat ik daadwerkelijk werd opgesloten. Ik had het voorgelegd aan Meesteres Kate en besprak daarbij mijn gevoelens, twijfels en angsten. Ik was bijvoorbeeld bang om claustrofobisch te worden. We spraken af dat ik een korte tijd in een kooi werd opgesloten en zo geschiede… Wouw – dat gevoel, het voelde heerlijk! En eerlijk gezegd was ik ook maar wat blij dat Meesteres Kate al na een paar minuten kwam kijken. Uiteraard nam mijn Meesteres de tijd om alles door te spreken. Dat gevoel is de laatste jaren vaker terug gekeerd, telkens weer als Meesteres Kate mij opsluit voel ik berusting. Keer op keer ging ik langer in de kooi. Keer op keer voelde ik mij rustig. Ik, degene die zo af en toe de hele wereld op mijn schouders draag voel mij heerlijk als Meesteres Kate Haar ketting heeft vastgeklikt aan mijn trainingscollar, ik voel mij heerlijk wanneer Zij mij op sluit. Ik moet Haar volgen, ik vertrouw Haar en weet dat Ze het beste met ons beide voor heeft. Het gevoel dat mijn lot in Haar handen ligt is fijn, maar ook het gevoel dat ik pas uit de kooi mag wanneer Zij mij nodig heeft doet mij goed. Het voelt vertrouwd. Het geeft mij een waardevol gevoel, trots, maar vooral ook rust. Rust waar ik soms als enorm naar verlang. Eigenlijk is mijn Meesteres dus ook een medicijn. Soms ben ik dus een gevangene van mijn gedachten, maar liever ben ik een gevangene van Meesteres Kate.

1 Reactie op Verlangen en gevangen

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.