Onderzoek naar de psychologische mechanismen van BDSM

BDSM Onderzoek

Beste Kinkster,

BDSM en gerelateerd fetisjisme zijn vormen van intimiteit en / of seksualiteit, die weinig aandacht hebben gekregen van de onderzoeksgemeenschap. Hoewel verschillende onderzoeksprojecten de frequenties en prevalenties van deze interesses in de algemene bevolking beschrijven, hebben slechts weinig onderzoekers zich geconcentreerd op de onderliggende psychologische mechanismen van BDSM interesses.

Wat zijn de positieve en versterkende factoren die deze interesse sturen? In hoeverre is BDSM geassocieerd met bijvoorbeeld gevoelens van macht en bekrachtiging, gevoelens van veiligheid en zelfvertrouwen of intimiteit? Wat zijn de positieve effecten van spelen op andere levensdomeinen? In hoeverre beïnvloeden stigma’s vanuit de samenleving en taboes hierrond jou?

Deze vragen willen wij vanuit de Universiteit Antwerpen (onderzoeksgroep CAPRI) beantwoorden met deze enquête. Vorig jaar hebben wij al dankzij jullie een eerste mooi onderzoek naar BDSM in Vlaanderen en Nederland gedaan, waarvan enkele resultaten reeds gepubliceerd werden! Het eerste artikel dat we publiceerden vind je terug via deze link:
https://www.researchgate.net/publication/318505712_……!

Om ons onderzoek verder uit te diepen, en meer stil te staan bij de psychologische factoren willen we u vragen deze vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over jezelf, je interesses en ervaringen. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 25-30 minuten.

Door deel te nemen aan deze enquête, kunt u een gloednieuwe Apple iPad Air 2 winnen – Wi-Fi – zwart – 32 GB !!!

U kunt meer informatie vinden over de enquête (en toegang tot de enquête) op de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/2P5L35D

Alvast erg bedankt voor jullie participatie!!

Manuel Morrens

Professor en onderzoeker CAPRI, Universiteit Antwerpen
Manuel.morrens @ uantwerpen.be

Over KapiteinG 21 Articles
Dom, Poly, sensation play, impact play, mind play, edge play, consensual nonconsent, events, Fetish Club 78, Fetlife: https://fetlife.com/users/1065535
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*