Leadership training

Al enige tijd ben ik lead architect en heb dan ook een bijbehorend team tot mijn beschikking. Altijd aan het begin van het jaar leggen mijn baas en ik mijn targets vast. Omdat ik management ben hoort daar ook een cursus bij om mijn softskills te verbeteren. Ik hou niet van dergelijke trainingen. Ik heb het ook niet echt nodig vind ik, ik beoordeel mijn mensen louter op hun technische vaardigheden al de rest voor de rest mag je doen en laten wat je wilt. In augustus kreeg ik nog een dringend mail van mijn baas dat ik echt een cursus moest boeken. Ik keek in het lijstje en de allerlaatste van het jaar was “Leadership training”.
Gisteren was het zover, ik was al vroeg in Amsterdam en stond een beetje slap te lullen tegen de andere managers. Het was druk blijkbaar was ik niet de enige die nog snel voor het einde van het jaar een cursus moest volgen. Ook de big boss (Senior VP) was aanwezig daar stonden dan ook de meeste mensen omheen te draaien. De cursus begon en het was precies wat ik verwachte, je moet luisteren naar je mensen, empathisch zijn, sterke punten door ontwikkelen, je kent het wel. Ik kon nog net wakker blijven en de ochtend leek eeuwig te duren. Lunch was super, we zaten in het Victoria hotel (stadionsplein) en man, die kunnen wel lekker eten maken zeg.
De middagsessie begon en we kregen een nieuwe docent. Het was een vrouw van ergens in de vijfig. Je kent het type wel, slank een rok tot over de knieën een witte blouse. Alles netjes, zakelijk haar best gedaan om niet sensueel te zijn waardoor ze super streng en sexy werd. Meesteres is al 6 weken in Dubai en ik dus al 6 weken kuis, zelfs wat langer eigenlijk. Maar de dame had direct mijn aandacht. Ze had eigenlijk meteen de aandacht van iedereen en begon met, jullie kennen natuurlijk de relativiteit theorie van Einstein, die de relatie tussen massa en energie vastlegt. Ik wil een alternatieve versie voorstellen; Het kwadraat van je missie en je competenties levert energie op. Ga bij jezelf eens na waar je energie van krijgt. Doe dingen waar je staart zogezegd van gaat kwispelen.

Ik droomde meteen weg en dacht aan de dingen die mij energie geven. Meesteres die mij met de zweep er van langs geeft of zo hard in mijn tepels bijt dat ik denk dat ze er van afvallen. “JORIS” hoorde ik haar opeens roepen, je zit met een grote glimlach aan iets te denken, deel het even met de groep. Ze kwam vlak achter me staan en legde haar hand om mijn schouder. Ik begon euch, aaach, weet niet te stamelen, “vooruit” zei ze streng. Ik kon er niet meer onderuit en zei, ik was aan mijn vrouw aan het denken. Dat als ik er voor zorg dat het huis netjes is en het eten klaar staat, ze blij en relaxed is en dat geeft mij energie.
De bedoeling was dat je aan je werk dacht maar ik snap dat als je voor je vrouw zorgt dat ze voldoende energie geeft om voor jou te zorgen. Terwijl ze dat zei, kneep ze even in mijn schouder. De grote baas moest lachen en ik zat daar met een rode kop. Zie je wel, deze training zijn niets voor mij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*