Kerstmis zonder Meester

Alles wat ik wil is een kerst met Jou. Deze keer blijft het ook weer ijzig stil, eenzaam in de kou.
Niemand zal weten hoe lang het nog precies duurt, weet dat ik op Je wacht zelfs als dit op de eeuwigheid aanstuurt.
Alles wat ik wilde, was een leven met Jou, kon Je nergens vinden, overal gezocht, maar ze konden Je niet evenaren.
Je was er niet in mijn jeugd om met me buiten te spelen, Je was er niet om mijn snoepjes te delen. Je was er niet toen ik werd ontmaagd en Je was er ook niet, toen ik oh zo vaak, met andere jongens het bed heb gedeeld. Je was er niet om me te sturen en te begeleiden, niet tussen de roze muren, niet met al mijn kuren.
Je was er niet, toen ik ging trouwen en Je was niet degene die mij kinderen gaf. Weet dat ik Je altijd heb gemist en Je in mijn gedachtes gekoesterd had. Wat niet is geweest, dat komt nooit meer terug, het is een gemiste kans, maar ik ben dankbaar voor ons contact.

Soms vraag ik me af, ‘wanneer is het genoeg geweest’, weet wat ik allemaal heb meegemaakt, is niets bij het gemis van Jou.
De pijn van het negeren, het pesten en al het slaag, van alle spot en al het onrecht van elke dag zoals vandaag, niet alle keren dat ik gevlucht ben, van weer de zoveelste blaag. Alle keren dat ik heb gerend en mijn leven heb gewaagd, niet alle keren dat ik de dood recht in de ogen keek, het gevoel van machteloosheid, wanhoop, de leegte, het haalt het niet eens bij het gemis van Jou in mijn leven.

Die pijn was de rode draad door mijn bestaan, ik vraag me af wanneer we eindelijk samen verder kunnen gaan. Wanneer beslist iemand daarboven, dat het lang genoeg heeft geduurd en we eindelijk, eindelijk, eindelijk weer hand in hand kunnen staan.
De pijn van kerstmis zonder Jou is de zwaarste pijn van het ooit, ik wil niet weten of Je dat nu wel of niet gelooft, weet dat ik Je altijd in mijn hart heb gedragen, ook in de allerzwartste dagen.
De dagen dat ik niet meer hier wilde zijn, de dagen van slopende en verwoestende pijn, weet dat ook die dagen ik aan Jou heb gedacht en al die tijd hier op Je heb gewacht.

ik eer Je en respecteer Je als mijn Meester, Man en Eigenaar,
ik vecht voor Jou al is het nog zo zwaar.
Niemand is het meer waard dan Jij!
Fijne kerst Dé Meester Silbi.

Fijne kerstdagen voor iedereen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*