Help wetenschappelijk onderzoek naar BDSM!

BDSM Onderzoek

Voor wie geen zin heeft om een lange tekst te lezen, er zijn twee vragen:

1: Wil je de kickstarter steunen om biologisch wetenschappelijk onderzoek naar BDSM mogelijk te maken? Klik hier.

2: Wil je deelnemen aan het onderzoek? Mail ons: info@fetishclub78.be

Onderzoek naar BDSM heeft zich tot dusver vrijwel enkel gericht op het psychologische aspect. Ook in de beeldvorming lijkt het vooral om psychologie te gaan, BDSM zit “tussen je oren”. Maar in je lichaam gebeurt er natuurlijk ook heel veel dat invloed heeft.

Wij hebben Prof. Dr. Manuel Morrens van CAPRI, onderzoeksgroep aan de Universiteit Antwerpen, na het uitkomen van het vorige onderzoek gevraagd of het mogelijk zou zijn een biologisch onderzoek te starten.

Hierin waren drie drempels: het vinden van budget (BDSM studie valt niet overal in de smaak) en de vraag of we in een onderzoek wel genoeg zouden kunnen meten (de meeste “stofjes” zijn vooral actief in het bloed bij de hersens, en minder aanwezig in de rest van het lichaam).

Een kleinere drempel was de vraag “Waarom zou je het onderzoeken?”. Want leuke dingen zijn leuk, dat is nou niet bepaald verrassend onderzoek.

De kleine drempel was snel genomen: Het gaat er niet om of “wij” weten dat het leuk is, het gaat erom dat we aantonen dat het lichamelijk een effect heeft. Dat de vraag “hoe kan je dat nou leuk vinden” een wetenschappelijk onderbouwd antwoord krijgt. Want zoals de vorige studie al heeft aangetoond: BDSM is helemaal niet zo zeldzaam en afwijkend.

De vraag qua meetbaarheid is ook opgelost, er gaat gewerkt worden met bloed- en speekseltesten voor en na spel, en kleine, niet in de weg zittende meetapparatuur op het lichaam tijdens spel.

Qua budget is het grootste deel nu ook gedekt. Er zijn alleen nog fondsen nodig voor de aankoop van materialen en biologische analyses. In totaal is hier nog € 28.000 voor nodig. Dat lijkt een groot bedrag maar we verwachten dat mensen van over de hele wereld hieraan bij zullen willen dragen. Daarom zullen we deze oproep ook in het Engels gaan publiceren.

Wil je deelnemen? Dan kan je je opgeven, mail ons: info@fetishclub78.be we verwachten tussen half januari en eind februari te kunnen starten (het protocol ligt nu bij het ethisch comité).

Alle bijdragen zijn welkom, je helpt al met 10 euro (maar meer mag altijd). De fondsen gaan direct naar de onderzoeksgroep en komen niet bij onze vereniging terecht. Halen we het doelbedrag niet dan ben je niets kwijt. Klik hier om een bijdrage te doen!.

Over ons: Wij zijn een Vereniging zonder Winstoogmerk, en organiseren bijeenkomsten en workshops voor BDSM’ers. Daarnaast geven we voorlichting en ondersteunen/stimuleren we wetenschappelijk onderzoek. We werken samen met, maar zijn niet verbonden aan de CAPRI onderzoeksgroep van Universiteit Antwerpen.

Over KapiteinG 21 Articles
Dom, Poly, sensation play, impact play, mind play, edge play, consensual nonconsent, events, Fetish Club 78, Fetlife: https://fetlife.com/users/1065535
Contact: Website

1 Reactie op Help wetenschappelijk onderzoek naar BDSM!

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*