Eerste resultaten BDSM-onderzoek Universiteit Antwerpen

Lezing door Prof. Dr. Manuel Morrens
Lezing door Prof. Dr. Manuel Morrens

Prof. Dr. Manuel Morrens, van CAPRI (Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute), verbonden aan Universiteit Antwerpen, heeft onderzoek gedaan naar de mate waarin BDSM in Vlaanderen en Nederland leeft. Hier heeft hij ook een lezing over gegeven in Fetish Club 78.

De eerste resultaten zijn gepubliceerd en kan je vinden op https://www.researchgate.net/publication/318505712_… of downloaden via de link op onze website.

In dit deel zijn alleen nog de resultaten meegenomen over het onderzoek onder een representatief deel van de Vlaamse bevolking. Er is ook veel data vanuit de scene verzameld, een paper daarover verschijnt naar verwachting dit najaar.

De belangrijkste conclusies:

~70% heeft BDSM-getinte fantasieën
~50% heeft daar minstens 1 keer iets mee gedaan
~10% ziet zichzelf als BDSM’er
~1% gaat de slaapkamer uit en bezoekt feestjes etc.

To conclude, there is a high level of interest in BDSM in the general population, which strongly argues against pathological characterization and stigmatization of these interests.

Oftewel: De mate waarin BDSM-voorkeuren voorkomen onder de algemene bevolking wordt gezien als een sterke reden om BDSM niet als een ziekte te beschouwen.

 

Over KapiteinG 21 Articles
Dom, Poly, sensation play, impact play, mind play, edge play, consensual nonconsent, events, Fetish Club 78, Fetlife: https://fetlife.com/users/1065535
Contact: Website

4 Reacties op Eerste resultaten BDSM-onderzoek Universiteit Antwerpen

  1. Is dat niet een rare conclusie? Eentje die minderheden benadeeld? Ik had liever iets gelezen dat bdsm weinig of geen impact heeft op het dagelijks functioneren in de samenleving en daarom dus geen mentale ziekte kan zijn.

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*