Consentoverschrijding zit in een klein hoekje

In een discussie elders op het web kwam iemand enthousiast vertellen over haar eerste date met iemand. Die iemand bleek dominant te zijn.  Zonder dat er ook maar iets was besproken over BDSM of handelingen is die aan de slag gegaan, en dat resulteerde in een spel waar beiden heel blij mee waren.

Al snel kwamen de waarschuwingen van mensen die al wat langer in de scene rondwandelen. Want iedereen kent wel voorbeelden van een soortgelijke situatie waarin consent geen issue was en voornamelijk de sub er beschadigd (mentaal of fysiek) uit kwam.

Wat betreft het overleg vooraf of het weten van BDSM en consent etc: tussen 15 en 20 jaar geleden had ik die date kunnen zijn.

Als ik er nu op terug kijk had ik in de tijd dat ik nog niet eens wist dat BDSM bestond of dat er meer mensen zoals mij waren makkelijk in de problemen kunnen komen voor aanranding, verkrachting, mishandeling, seksuele intimidatie en dat soort misdragingen.

De enige reden dat dat altijd goed is gegaan is dat mijn aanname dat het gewenst was ook elke keer bleek te kloppen. Maar daar was ik helemaal niet bewust mee bezig, ik ging er gewoon van uit dat als iemand iets niet wil dat iemand dat dan wel zegt.

Was het fout gegaan dan had ik problemen gehad, de persoon met wie ik het deed een trauma, en ik had waarschijnlijk gedacht “Maar waarom heb je dan geen nee gezegd?”.

Nu weet ik hoe stom ik bezig was. Want hoewel het dus allemaal natuurlijk kwam en vanzelf ging is later toen ik me er bewust van was, en er veel bewuster mee bezig was, het wel een paar keer fout gegaan (in relaties waarbij consensual nonconsent een ding was, dus dan loop je dat risico samen).

Dat had ook eerder fout kunnen gaan, en dan had ik ermee moeten leven dat ik een aanrander/verkrachter/mishandelaar was en degene met wie ik toen speelde had de rest van haar leven een nare herinnering of zelfs een trauma gehad.

Over het algemeen reageren mensen vrij positief, maar ik kan me voorstellen dat al die waarschuwingen die over je heen komen na het delen van zo’n fijne ervaring toch wat minder leuk zijn.

Ik deel dit niet omdat ik er trots op ben dat ik zo onwetend was. Ik deel dit omdat ik weet dat ik fout zat, en hopelijk hebben anderen die na een google search hier terecht komen daar wat aan.

Maak vooral je eigen keuzes en geniet ervan, en hopelijk zie je die zorgzaamheid van iedereen voor iets positiefs. Voel je niet gedwongen om dingen goed te praten, maar zeg gewoon hoe het is. Goed of slecht.

Ten slotte: Niet vergeten dat consent is als thee. Als je vandaag zin hebt in thee betekent dat niet dat je morgen verplicht bent thee te drinken.

Over KapiteinG 21 Articles
Dom, Poly, sensation play, impact play, mind play, edge play, consensual nonconsent, events, Fetish Club 78, Fetlife: https://fetlife.com/users/1065535
Contact: Website

1 Reactie op Consentoverschrijding zit in een klein hoekje

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*