Algemene voorwaarden

Meester, op serieuze toon: “Ik wil wel even de algemene voorwaarden doornemen voordat we trouwen.”
Ik: “Algemene voorwaarden? Trouwen? Ohhhhh Je bedoelt de húwelijkse voorwaarden!”
Meester: “Nee, nee, nee, rachabje, die bedoel ik niet. Er komen namelijk geen huwelijkse voorwaarden. Ik wil je helemaal bezitten. Het is alles of niets.”

Hmmm ergens voel ik me daar wel door gevleid, wetende dat Meester meer bezittingen heeft als ik, plus een goede pensioenregeling die ik niet heb. Helemaal zijn idee, huwelijkse voorwaarden zou ik prima vinden op zich, maar de algemene voorwaarden? Uh?

Meester: “Ja, Ik wil de algemene voorwaarden met je doornemen. Voor we trouwen wil ik bijvoorbeeld weten of er nog garantie op je zit, waar ik moet zijn voor reparaties, wat het onderhoud kost en waar ik die af moet nemen en oh ja, als je te oud wordt waar ik je in kan ruilen.” Meester grijnst wat, terwijl hij het zo allemaal zit op te noemen. Waardoor ik duidelijk kan zien dat ik weer in de maling genomen wordt. Ik zucht even en besluit dan het balletje terug te spelen.

Ik: “Uhm tja Meester, ik weet het niet hoor, maar volgens mij zit er geen garantie op mij. Reparaties en onderhoud zijn voor Uw eigen rekening en uit te voeren waar U dat wenst en inruilen? Nee, dat kan ook niet, vrees ik.”

Het is niet eens heel erg lang stil, Meester zit allesbehalve met zijn mond vol tanden. Het leek er meer op dat hij op deze reactie gehoopt had.
Meester: “Oh dus ik kom er bekaaid vanaf he? Nou mooi is dat. Daar kom ik dan vreselijk bekaaid vanaf. Dat realiseer jij je wel toch? Ik wist dat je een uitverkoopje was, dat ik er niet te veel van kon verwachten. Ik hoef heus niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Alles heeft zijn prijs en jij was nou eenmaal goedkoop, maar dit is geen beste deal he? Nou, rachab dan moet ik er nog even een nachtje over slapen. Nog even een nachtje over slapen dan maar he? Dan laat ik het je morgen wel weten of ik met je wil trouwen of niet.”

Zucht en toch houd ik van Hem, ongelofelijk veel. Wat houd ik van die man. Met zijn eeuwige grappen en grollen, waarbij ik continu het onderspit delf. Dat is ook, omdat ik weet dat Hij er geen bal van meent. Als Hij al begint op die toon, dan lig ik al krom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*