Dodenherdenking 2017

Aanhalingsteken openen Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

— Memorandum 2010[1]
Aanhalingsteken sluiten

Vandaag even geen kink er zijn belangrijkere dingen aan de hand. Ook wij willen even stil staan bij dodenherdenking zeker nu. Vrede en vrijheid is niet vanzelfsprekend. Er zijn zware offers voor gevallen voor onze vrijheid van meningsuiting en geloof. Het is iets wat we moeten koesteren en niet voor elk individueel voordeeltje gaan. Het is belangrijk om aan het grote geheel te denken, wij als een samenleving zorgen voor het de veiligheid en waarden van onze kinderen.

Wees dus zo meteen om 20:00 uur heel even stil en denk eens niet aan ik maar aan wij.

2 Reacties op Dodenherdenking 2017

  1. Remembrance day in UK is a different day, but the sentiment is exactly the same. So many freedoms that we take very much for granted have been, and continue to be, hard won and paid for in the lives of our professional, dedicated armed forces and civilians, for which we all feel hugely grateful. Thanks for posting Joris.

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*