Energetisch koppelen

Die term kom je heel soms tegen in de BDSM. Voor veel mensen is het maar een vaag begrip. Energetisch koppelen wat is dat nu precies?

Ik weet nog dat ik het spontaan voor het eerst meemaakte toen ik nog vrij jong was. Ergens in mijn twintiger jaren had ik een gelegenheids Dominant waar ik geregeld mee speelde.
De band tussen hem en mij groeide dus ook langzaam aan, zoals dat gaat wanneer je iemand beter leert kennen.

Op een avond had hij mij vastgebonden aan het kruis en begon hij mij te geselen. Eerst zachtjes en langzaam aan steeds harder. Ik voelde hoe de onderdanigheid in mij groeide en hoe ik me steeds meer overgaf aan hem. Daarbij gebeurde iets bijzonders. Langzaamaan voelde ik hoe mijn energieveld steeds meer naar hem toe verschoof.

Eerst was ik nog met mijzelf bezig en met mijn eigen pijn, langzaam verdween de pijn door de endorfines die loskwamen in mijn lichaam en wilde ik ook steeds onderdaniger voor hem zijn en meer voor hem kunnen verdragen. Daarvoor moest ik me min of meer losmaken van mijn eigen verlangens, mijn eigen wil en mijn eigen pijngrenzen en me volledig richten op hem, op zijn wil, zijn verlangens en zijn grenzen. Doordat ik dat dus feitelijk deed met mijn gedachtes, verschoof langzaam aan dat energieveld naar hem toe.

Op het moment dat ik zo in hem opging, dat ik me praktisch een verlengstuk van hem ging voelen, gebeurde er ineens iets heel eigenaardigs. Hij stelde zich op een bepaald punt net zo open voor mij, als ik deed en precies op het moment dat dit gebeurde ‘koppelden’ onze energievelden voor een moment. Hierdoor kon ik ineens zijn emoties voelen en hoorde ik als het ware zijn gedachtestem in mijn hoofd. We schrokken er allebei zo van, dat we ons allebei gelijk weer terugtrokken. De spanning was plotsklaps weg, de chemie was weg en hij maakte me los.

We wisten niet dat dit mogelijk was, dat dit kon gebeuren. Daarom schrokken we allebei zo toen het gebeurde, dat we ons allebei snel weer terug trokken.
Ik moest bekomen van de schrik en hij was ook van zijn stuk gebracht. Het bleek dat hij precies dezelfde ervaring had als ik op dat moment. Ook hij had de ervaring dat hij ineens ‘in’ mijn hoofd zat als het ware. Het gevoel van bezit was enorm, vertelde hij me, maar ook beangstigend, omdat ook hij niet wist wat er precies gebeurde.
Allebei hadden we dit nog nooit meegemaakt en wisten we niet precies hoe het werkte en waarom of hoe of wat dit kon gebeuren.

Later heb ik het met andere Dominanten nog wel kort gehad. Het leek nu meer onder mijn controle te zijn en zo kon ik even ‘gluren’ bij hun en daarna mezelf weer terugtrekken. Echte overgave was het dus niet.

Het is wat de afstandsrelatie tussen Meester en mij zo goed mogelijk maakt en zo heftig maakt. Meester beheerst dit energetische koppelspel, namelijk wel heel goed.
Het is een staat van een trance, die je samen bereikt, waarbij hij je volledig bezit als het ware en je energieveld dus zo voor hem openstelt dat hij daarmee kan spelen. Ook op afstand.
Ik kan mezelf dus volledig op hem concentreren en aan hem overgeven en hij zal mij ‘sturen’ zonder woorden en naderhand overleggen we in hoeverre het overeen kwam met wat hij inderdaad beoogd had en dat is vaak best griezelig kloppend.
Hij legt dan ook uit waar het nog verkeerd ging en waar ik me dus niet volledig overgaf, maar mijn eigen ideeën inbracht. Dit is iets wat er snel insluipt en je doet aan de hand van verwachtingen “Hij zal nu wel dit of dat willen, of zus of zo.” Dat denken is dus iets wat je volledig los moet laten en aan je Meester over moet gaan laten. Dat zegt Hij ook altijd grappend: “Laat het denken nu maar aan mij over”, maar feitelijk is dat wel wat er hier gebeurd.

Wanneer we heel erg op elkaar ingesteld zijn, met elkaar spelen en ik mezelf overgeef aan Hem en Hij bezig is mij volledig te bezitten, dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal, dan kun je dus zo’n staat bereiken, waarin hij letterlijk controle kan krijgen over je doen en laten. Soms zelfs zonder dat je het zelf beseft.
Dat doet Hij dus ook. We praten met elkaar en ineens zegt Hij: ”Kijk eens naar je hand, wat doe je nu met je hand?”
Dan had ik niet door dat mijn hand ineens een gebaar maakt. Dat het geen toeval is dat ik dit gebaar maak, laat hij dan zien door een kaart die hij voor zich heeft liggen.
Die draait hij om en daarop heeft hij het gebaar dus op staan. Hij had het al voorbereid.

Zo kunnen wij dus op afstand met elkaar spelen. Ik kan een zweep pakken of iets anders en ik kan me volledig op hem concentreren en de leiding van mijn hand aan hem overgeven. Ik weet dat Hij deze invloed op mij heeft, omdat ik mezelf absoluut geen pijn kan doen, maar dan ineens kan het wel. Ik weet het ook, omdat ik met mijn ogen dicht ineens toch dat puntje van mijn tepel raak. Heel precies, heel gedoseerd.

Het is een band die zo diep ontwikkeld is, dat ik me heel dichtbij Hem voel, ook al is hij zo ver weg. Een band die zo diep ontwikkeld is, dat ik precies weet wanneer ik Hem moet bellen, moet appen, wanneer er iets aan de hand is met Hem en Hij dat ook van mij weet. Het lijkt bijna magie, maar toch is het dat niet. Het is een hele sterke band die bestaat door diepe overgave van mijn kant en diepe macht van Zijn kant. Zijn wil om te bezitten en mijn wil om bezit te zijn.

1 Reactie op Energetisch koppelen

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*