Neem deel aan BDSM onderzoek van de Universiteit Antwerpen

BDSM Onderzoek

Beste Kinkster,

Wij zijn onderzoekers van CAPRI, een onderzoeksgroep verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Graag hadden we willen onderzoeken in welke mate BDSM in Vlaanderen en Nederland leeft. Dit doen we in samenwerking met de organisatie en/of leden van Club 78, Kajira Gent en Steel Moon.
Dit onderzoek bestaat uit 2 delen. Enerzijds gaan we nagaan hoevaak BDSM fantasieen en handelingen voorkomen in Vlaanderen. Anderzijds willen we nagaan hoe dit zit binnen een Vlaamse of Nederlandse populatie die actiever met BDSM bezig zijn.

In het kader hiervan hebben we een vragenlijst opgesteld (ism bovenvermelde verenigingen) die allerlei aspecten van BDSM en uw seksueel gedrag bevraagt. Sommige vragen zullen gaan over jou, sommige vragen gaan over wat jij zou kunnen doen bij een partner en sommige vragen gaan over wat je fijn vindt dat een partner bij jou doet. Het invullen van deze vragenlijst zal ongeveer 15 minuten duren.

De informatie die u verschaft zal volledig anoniem en met de grootste discretie behandeld worden in overeenstemming met de wet op de privacy.

Voor meer informatie en voor de vragenlijst kan U hier terecht: https://nl.surveymonkey.com/r/THFZ6LX

Bedankt!!!

Het CAPRI-team

Persoonlijke noot van KapiteinG namens Fetish Club 78, naar aanleiding van opmerkingen over de vragen:

We hebben op de eerste versie van het onderzoek aardig wat feedback geleverd, en daar is prettig mee omgegaan. Ik ben dan ook best content met hoe de lijst nu is.

Ook wij hebben vragen gesteld over de vragen met betrekking tot trauma’s etc, hebben ook uitgelegd waarom die vragen zoveel aversie oproepen. Maar uiteindelijk wel overtuigd door de onderzoekers, het is belangrijk de cliche’s te onderzoeken. Deze vragenlijst is ook buiten de BDSM community verspreid, dus er gaat niet alleen gekeken worden naar hoe het IN de scene zit 😉

Persoonlijk verwacht ik een zelfde soort uitkomsten als in het onderzoek dat in opdracht van het Ministerie Veiligheid en Justitie in NL is uitgevoerd

Een van de opmerkingen in dat onderzoek is:

De vraag, of mensen met een psychische stoornis zich extra aangetrokken voelen tot de wereld van BDSM, wordt tegengesproken door de – overigens beperkte – wetenschappelijke literatuur op dit gebied

Met andere woorden: Meer onderzoek is beter. Ik ben ook erg gevoelig voor de bekende vooroordelen, maar ze niet onderzoeken helpt daar niet bij.

Om die reden steunen we dit onderzoek, en hopen we dat er veel serieuze reacties komen.

Over KapiteinG 21 Articles
Dom, Poly, sensation play, impact play, mind play, edge play, consensual nonconsent, events, Fetish Club 78, Fetlife: https://fetlife.com/users/1065535
Contact: Website

1 Reactie op Neem deel aan BDSM onderzoek van de Universiteit Antwerpen

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 28-7: Lezing door Prof. Dr. Manuel Morrens van CAPRI over BDSM

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*