Racisme

De laatste weken kom ik weer regelmatig in aanrekening met dit onderwerp. Het begon natuurlijk weer met de opnieuw oplaaiende zwarte pieten discussie. Ik had er trouwens een jaartje eerder mee te maken dan Sylvana Simons. Zonder er over na te denken stuurde ik foto’s van mijn dochter en mezelf bij de intocht van Sinterklaas. Meesteres was zwaar beledigd en kon niet geloven dat ik met een grote glimlach naast een zwart geschminkte man met grote rode lippen stond. Als het zwarte mannen waren die de blanke man hielpen gebruik dan a.u.b. ook zwarte mannen in de optocht. Ik moest met schaamrood bekennen dat eigenlijk geen zwarte mannen waren maar blanken met roet vegen en dat Sinterklaas eigenlijk een Turkse Bisschop was en geen blanke man. Toen ik daar over nadacht zag ik opeens dat we toch niet goed bezig waren en dit niet met “ach dat is nu traditie” konden verhullen.

Ik heb mezelf nooit als racist gezien. Meesteres is mijn eerste relatie met een donkere vrouw. Ik heb altijd op vol gevallen, grote borsten maar vooral een vrouwelijk achterwerk dat niet groot genoeg kan zijn. Toen ik een foto van Meesteres zag was ik verkocht en toen ik haar voor de eerste keer ontmoete en haar prachtige dominante lieve persoonlijkheid mee maakte wist ik dat ik geen andere vrouw in mijn leven meer zou beheren. Ik vind haar donkere huid mooi, het is zo zacht en in de zon lijkt het alsof ze van een soort donker goud gemaakt is.

Voor het eerst in mijn leven krijg ik met racisme te maken. Slaven die hun zin niet krijgen op sociale media zeggen altijd iets gemeen over haar afkomst terwijl ze net zo goed iets zouden kunnen zeggen over het feit dat ze vol is.
2 jaar geleden ben ik voor het eerst uitgescholden op straat omdat ik hand in hand liep met een aap en dat ik mijn afkomst niet moest verloochenen. Ik kon het eerst niet geloven maar toe ik het doorhad wilde ik er op af vliegen. Hoewel we in een vanilla situatie waren heeft Meesteres mij moeten bevelen niet achter die knakker aan te gaan.

Gisteren was er een discussie op twitter, Mistress Evilyne (TKW columniste) had een raceplay video online gezet. Ik had het gezien en ik kon er niet mee omgaan maar een Donkere Amerikaanse Meesteres ging vol in de aanval. Vergetend dat Mistress Evilyne professioneel bezig was. Raceplay is een fetish eentje die mijn Meesteres trouwens veelvuldig beoefend. Maar een blanke vrouw die een zwarte man beledigd ging te ver. Dat is toch ook best raar?
Ik ken toevallig Mistress Evilyne best wel goed. Ik kan haar het best beschrijven als prettig gestoord. Ze is hoog intelligent en heeft een klassieke opvoeding genoten. Ze staat open voor elke fetish, alles kan dus ook raceplay. Ze hoort bij de dames van Club Black Whip dus ze heeft waarschijnlijk meer donkere vriendinnen dan blanke maar opeens was ze de grote racist.

Ik blijf moeite hebben met het onderwerp. Hoewel ik een donkere partner heb oordeel ook ik veel mensen op hun afkomst. Ga ik naar de supermarkt waar altijd een groepje hang jongeren staan van een op het eerste zicht Marokkaanse afkomst voel ik me onveilig en geïrriteerd terwijl ze eigenlijk alleen maar veel lawaai maken en nog nooit iets tegen me gezegd hebben laat staan me bedreigd hebben. Ook op het werk merk ik dat ik liever niet samenwerk met niet West-Europeanen. Dus ja ook ik ben een racist omdat ik mensen eerst beoordeel op afkomst en daar schaam ik me voor.

4 Reacties op Racisme

  • Hoewel ik hoop op zoveel mogelijk lezers ga ik er van uit dat kinderen mijn columns niet lezen.
   Bedankt voor het filmpje, ik vond het heel interessant.
   Het hoogte punt was wel: “Waar is de Roe” tja dat mis ik in elk geval ook 🙂

 1. Dank voor het filmpje, ik vond het leerzaam en zet me gelijk aan het denken.
  Ik als “halfbloedje” sta niet achter de mensen die menen dat zwarte piet moet verdwijnen, dat tradities, voor KINDEREN verdwijnen moet.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat veel mensen de link leggen met de slavernij, maar het belangrijkste vergeten ze maar even. Dat het een KINDERFEEST is.
  En laat het aub een kinderfeest blijven. Einde discussie!!!

  Maar Joris, je gevoel dat je racistisch bent……mhaw, valt mee hoor, wat jij doet, doe ik ook als halfbloedje. Als ik een groep met gekleurde medemensen, jongeren zie, dan probeer ik die ook te mijden. En toen mijn kinderen naar de basisschool gingen, heb ik een basisschool buiten mijn eigen wijk gevonden, waar nog geen 1% aan buitenlandse kinderen op zat……ben ik dan ook een racist? Misschien wel, misschien niet. Ik ben vooral een (gekleurde)vrouw, die het beste wilt voor haar kinderen. En daar hoort het Sinterklaasfeest zeker bij

  • Tja wat het sinterklaas feest betreft zit er een natuurlijk evolutie in, zoals ook aangekaart in het filmpje. Het is nu in een stroomversnelling gekomen. Dat het een kinderfeest is en vooral moet blijven is denk ik iedereen mee eens. We vormen als Sinterklaas fans een blok tegen die kerstmannen 🙂
   Het is de vraag in welke vorm, mensen vinden het nu niet meer kunnen dat zwarte piet de stoute kinderen in de zak steekt. Maar goed als ik kijk naar de kinderen dan lijkt de kleur van de piet helemaal niet te boeien.
   Wat basisschool betreft heb ik precies hetzelfde gedaan om dezelfde reden. Dat is niet goed wat dat werkt polariserend maar ook ik wil wat op dit moment het beste is voor mijn kind. Dus ja we zijn allemaal een beetje racisten en dat is misschien niet eens zo erg.

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*