Ambities

Ik word regelmatig door Meesteres verweten dat ik te weinig ambitie heb. Het doet altijd pijn als ik van haar te horen krijg dat ik niet goed genoeg ben. Als ik het met haar vergelijk dan delf ik duidelijk het onderspit. Ze heeft altijd enorme plannen waar een deel ook daadwerkelijk uitkomen. Zo is haar grootste prestatie van de afgelopen tijd het succesvol opzetten van het grootste gala femdom event in Europa, femdom ball. Maar ze heeft ook het concept van bdsm bed & breakfast op de kaart gezet met de hoxton dungeon suite. Ze was toen de economische crisis op zijn hoogte punt was in Europa zo slim om het te maken in het Midden Oosten. Ze heeft de weg vrijgemaakt voor heel veel Meesteressen die daar nu goed geld verdienen.
Het klinkt allemaal super maar de andere kant van de medaille is dat ze ook heel veel mislukte projecten heeft. Om allerlei redenen gingen deze niet door. Het heeft er voor gezorgd dat ze wat bitter omgaat met mensen. Ze is zo vaak teleurgesteld in het leven zowel op zakelijk als op privé vlak. Nieuwe mensen die in haar leven komen moeten zich eerst bewijzen voor ze in vertrouwen genomen worden.
Ik ben daar echt heel anders in. Ik heb weinig ambities, zie het nut van perfectionisme niet. Ik ben met hele leven al een 7. Zowel eerst op school, als op het werk en in mijn sociaal leven. Net iets beter dan het gemiddelde maar ook niet meer dan dat. Zowel in het middelbaar, als op de hogeschool en later op de universiteit gewoon altijd een 7 gehaald op alle niveaus. Ik hou van dingen die werken. Op het werk weten ze me altijd te vinden als er een probleem is, dan krijg ik het altijd wel weer werkend. Ook met relatie met Meesteres, moet gewoon werken, het moet lopen. Ik wil niet de beste sub zijn, ik heb al de beste Meesteres 🙂 Ik wil genieten van het leven, zijn er problemen dan lossen we die op. Niet de perfecte oplossing gewoon een goed werkende oplossing.
Heeft Meesteres gelijk? Moet ik meer ambitieus zijn? Moet ik streven naar perfectie? Meesteres zegt dat zo mijn volledige potentie niet naar voren komt, dat ik beter kan. Natuurlijk heeft ze gelijk dat het kan, maar ben ik dan ook gelukkiger?

4 Reacties op Ambities

 1. Nothing is ever achieved without cost, so the question is whether the cost is worth it. There is not, and cannot be, a right answer to this, only a right answer for you.

  On the other hand, while there is a cost of doing things, there is also a cost of NOT doing things, of potential not fulfilled, of opportunities not pursued and exploited.

  As I turn fifty I become aware of many doors closing for me, there are things I have to accept I’m never going to achieve. There is some regret there, a wish that I’d made different choices, tried harder, been better, but maybe that is always and necessarily true. No one can do everything.

  In a relationship two hard-drivers is surely a recipe for disaster. Maybe she needs your consistent dependability as much as you need her ambition.

  No answers I’m afraid, just more questions.

  • I would definitely push everybody to go for it. I am happy that I tried things and failed, but at that point my expectation was not very high and it didn’t matter if it worked or not. My point was if you should always go for perfection, maybe just doing the best you can is enough. But not trying is always loosing.

 2. Oeh joris.
  Begeef jij je nu niet op glad ijs?

  Jouw artikel staat vol met vraagtekens, en wil je daar dan eerlijk antwoord op?
  Nou hier is de mijne. …
  Als mijn sub mij zou vertellen dat ik (In zijn ogen de beste Meesteres) genoegen moet gaan nemen met zijn middelmatige prestaties, dan zou ik hem alle hoeken van de kamer laten zien.
  Ik vraag mij dan ook zeker af of hij het wel waard is om Mijn sub te zijn. Ik verwacht van mijn sub dat hij gaat voor een 10 en als hij dat, na zijn beste kunnen niet gehaald heeft. Dan is een 7 een prima cijfer.
  Waarom zou Meesteres genoegen nemen met jouw middelmatige prestatie als ze ziet dat je zoveel meer kunt?
  En waarom wil jij niet de beste sub zijn? Verdient jouw Meesteres niet het beste van wat je haar kan geven?

  Succes met het zoeken naar je antwoord.

  Meesteres Kim

  • Beste Meesteres Kim,
   Het is denk ik niet een kwestie van genoegen nemen. Ik denk eigenlijk dat ik een betere sub ben voor haar door niet voor alles vol te gaan. Door er te zijn voor haar wanneer haar prachtige plan lukt maar ook om haar te steunen als het niet lukt. Omdat ik wat vlakker ben in ambities ben ik ook wat stabieler op dit punt. Jammer genoeg niet altijd ze heeft de prachtige gave om me helemaal van mijn stuk te brengen en me emotioneel bibberend achter te laten. Maar ze kan me ook weer oprapen en mij de mooiste momenten van mijn leven bezorgen. Hoewel ik graag wil zeggen dat ik daar in wil groeien geniet ik van de macht die ze over me heeft.

   Mijn punt was vooral om aan te geven dat ik denk dat de mensen gelukkigere zijn als ze niet streven naar perfectie maar naar net iets beter dan ze gewoon kunnen. Als ik streef naar een 10 en een 7 haal dan ben ik ontgoocheld voel ik me tekort geschoten. Maar als ik weet dat als ik mijn best doe ik een 7 kan halen en dat dan ook haal dan ben ik gelukkig. Want ik heb gewerkt en het is gelukt. Ik hou niet van mislukken. Ik wil graag dat mensen op me kunnen vertrouwen dat ik doe wat ik zeg.

   Maar ik weet het ook allemaal niet, vandaar alle vraagtekens. Bedankt om je kijk te geven!

   Joris

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*