Onschuldig of schuldig: 2. Opgepakt

Nadat ik opgehangen heb en mijn moeder overtuigd heb dat de rest van mijn kleren nog intact was en dat ik zelf alleen wat blauwe plekken heb, kan ik eindelijk wat tot rust komen. Althans , dat is de bedoeling. Nog voordat ik rustig kan ga zitten gaat de deurbel.

Twee agenten staan voor de deur en vragen of ik mevrouw Karin van Trek ben. Dit beaam ik en ze vragen of ze binnen mogen komen omdat ze me een aantal dingen willen vragen. Ik ben zo ondersteboven van hun verschijning, dat ik vergeet om hun legitimatie te vragen.

Ik vraag de agenten of ze willen gaan zitten, maar ze blijven liever staan en kijken me met een vreemde blik aan. Ik vraag hun of er iets aan de hand is, want ik begrijp hun blikken niet. De langste van de 2 agenten stapt naar voren en vraagt aan mij waar ik een uur geleden was.

Als ik denk aan een uur geleden, breek ik, eindelijk , en barst in tranen uit. Ze hebben me aangerand, verkracht in een steegje en ik moet nog aangifte doen, maar wilde eerst naar huis en me douchen en me moeder bellen en……….

Er loopt een aangifte naar je. De heren hebben aangifte gedaan dat jij hun lastig gevallen hebt. Wat heb jij hier op te zeggen? Ik hun aangevallen! Ik!! Echt niet, zij hebben mij aangevallen en verkracht. Wat een onzin zeg, niet normaal zeg.

Rode vlekken verschijnen er op mijn wangen . ik wind me op en wordt in plaats van verdrietig ontzettend boos en ik schreeuw dat het doorgestoken kaart is en niet waar en dat ik dit niet pik.

De agenten zeggen dat ze bewijs hebben dat ik hun aangevallen heb en dat ze me daarom meenemen naar het bureau om me daar mee te confronteren. Ik vraag naar het bewijs, maar de agenten zeggen alleen dat op het bureau alles te verklaren is.

Je kunt kiezen, in de boeien zodat iedereen in de buurt het kan zien, of je gaat zo mee. Wij zijn zo vrij geweest om geen politieauto mee te nemen maar een privé auto zodat het niet opvalt, maar als je niet mee werkt…….

Ik ga zo wel mee, maar ik wil eerst nog iemand bellen die het moet weten. Mag ik dat aub doen? Je mag bellen, maar je moet het hier doen waar wij het kunnen horen. Is dit duidelijk? Ja agent, zeg ik en draai me om en pak mijn telefoon.

Mijn Mr moet ik bellen Hij moet het weten , Hij weet dat ik niet zo ben, Hij moet me helpen. Ik toets het nummer van mijn Mr in en gelijk krijg ik Hem aan de lijn. Ik vertel het verhaal aan hem en zeg hem dat ik nu mee moet naar het bureau. Hij zegt mij rustig mee te gaan en dat Hij naar het bureau komt. Opgelucht sluit ik het gesprek af en draai me om naar de agenten en zeg, ik ben er klaar voor om mee te gaan. Ik pak mijn tas, stop mijn telefoon erin en de huissleutel en loop tussen de agenten in naar buiten, naar hun auto die half op de stoep is geparkeerd.

 

Dit verhaal is geschreven en ingestuurd door Missie I. (contact via de redactie)

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*