Interview: Erik PeculiarDesires

TKW: Hoe oud was je toen je voordat je erachter kwam dat je iets had met niet voor de hand liggende seksuele handelingen?

Erik: Dat is een tweeledig antwoord eigenlijk want hoe het heette daar kwam ik pas op 14-jarige leeftijd achter maar dat ik anders was dat wist ik eigenlijk altijd al. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit verwant heb gevoeld met de minder fantasierijke afdeling van de mensheid.

TKW: En hoe uitte zich dat dan?

Erik Peculiardesires
© Hans van der Kamp
Erik: Nou, laat ik het zo zeggen: toen we heel klein waren en, zoals ze dat ik Belgïe zo mooi zeggen, ‘de cowboys en de Indianen aan het spelen waren’ liep van mijn totempaal nooit iemand weg. Mijn slachtoffers zaten voor eeuwig vast en ik vergat ze ook wel eens in het bos, per ongeluk.

TKW: Maar het kwam altijd goed?

Erik: Ja, er was altijd wel een schreeuwende moeder die zich afvroeg waar haar kind nu weer uithing! Dan antwoordde ik wel dat hij aan die en die boom vastzat met 5 meter touw of zo.

TKW: Dus dat was rond je 14e of 15e?

Erik: Ja.

TKW: Zie je jezelf meer als een Dominant of een sadist? Of zie je jezelf als een Dominant én een sadist?

Erik: Een combinatie van die twee, zowel Dominant als sadist. Ik vind het leuk als mensen die ervan kunnen genieten pijn gedaan worden en ik vind de hele situationele omgeving gewoon heel erg fijn. Het bedenken van enge dingen en dan kijken hoe mensen daarop reageren, zelfs zonder het te doen, is heel erg prettig.

TKW: En als je een cijfer zou moeten hangen aan je Dominantie en sadisme? Het zal niet 50/50 verdeeld zijn, vermoed ik.

Erik: Ik vind mezelf niet Dominanter dan sadistisch of omgekeerd. Het zijn gewoon twee aspecten van mijn karakter die allebei al naar gelang de situatie aan bod komen. Het leuke aan de sadistische kant is dat je het gewoon in de conversatie over dingen kunt hebben waarbij mensen zachtjes aan groen weg beginnen te trekken en dat is heel erg fijn. Assertief zijn is eigenlijk een beter woord dan Dominant zijn. Ik weet wie ik ben, waar ik sta en wat ik van anderen verwacht. Ik gedraag me niet specifiek Dominant tegenover anderen. Er zit geen voetstuk bij, laat ik het zo zeggen.

TKW: Op een gegeven moment wordt het een omlijnd spel; je gaat met iemand spelen. En hoe vul je die Dominantie dan in?

Erik: Dat hangt er vanaf met wie en wat. Het is een vorm van communicatie eigenlijk. Je spreekt eerst de spelregels af en die zijn bij mij heel simpel. Jij zegt tegen mij wat je niet wil, wat je niet leuk vindt.

TKW: En dat is wat jij juist gaat doen?

Erik: Nee nee, ik hou me aan die regels.

TKW: Je bent een brave Dominant?

Erik: Ik heb veel respect voor mensen maar ik ben ook wel een beetje een plager want ik vind altijd wel de dingen die ze vergeten zijn in hun lijstje. Daar ben ik ontzettend goed in.

TKW: Juist…

Erik: Mja…

TKW: Zou je jezelf samen met Madieanne als een lifestyle BDSM-koppel zien?

Erik: Dat is een van de grootste aspecten in het emotionele leven bij ons. Het is iets waar we veel mee bezig zijn, het is iets waar we om geven en het is een van de leukste manieren om met anderen een interactie aan tegaan.

TKW: Ik zag bij jou een prachtige collectie elektro-dozen die zo uit Dr. Who leken te komen.

Erik: Ja, je doet het open en je weet niet wat er allemaal in zit. Ik heb ooit een opleiding als elektricien gedaan, ooit eens tussendoor toen ik me verveelde. En ja, die dingen geven licht, hebben knopjes, ik ben een man. Wat wil je nog meer? Een beetje gegil op de achtergrond is ook nooit weg, natuurlijk.

TKW: Maar als elektricien ben je natuurlijk niet per definitie een kenner van het menselijk lichaam en toch moet je dat zijn om goed te zijn in jouw werk. Waar komt die kennis vandaan?

Erik: Ik was vroeger bij de Civiele- en Industriële Bescherming, dat is een soort van reservelegertje dat voor van alles en nog wat zorgt en daar zat ik zo’n beetje in de afdeling ‘oprapen en wegbrengen’ met ambulance en dat is ook weer heel jong begonnen. Je kreeg gratis toegang tot veel evenementen mits je jezelf als brancardier daarbij aansloot en dan kreeg je vanzelf bepaalde noodzakelijke medische opleidingen.

TKW: Dus je weet wat je doet met die elektro?

Erik: Ja, dat is niet het probleem. Het menselijk lichaam is best complex maar de regels zijn eigenlijk heel simpel: Bij twijfel niet doen.

TKW: Ik zag ooit een een foto van jou waarop je bezig was met twee canes tegelijk, je was aan het drummen, zeg maar.

Erik: Ja, dat is het Moulinex-syndroom. Met Moulinex meer mogelijk, hè? Sommige mensen gaan tennissen want die vinden dat leuk als sport, maar ik maak mijn schouders op een andere manier los. Als ik daar nog iemand blij mee kan maken die het een beetje koud heeft en ik kan hem of haar daarmee opwarmen, ja, lekker vind ik dat.

TKW: Het commercieel spel is natuurlijk wel een gecontroleerd geheel dat je voor een ander uitvoert…

Erik: Nee, nee, als dat niet in mijn fantasie of in mijn morele beleving past van wat goed en slecht is én leuk dan gebeurt er ook niks. Je kan mij geen dingen laten doen waar ik zelf niks mee heb. Als er geen klik is of wat dan ook dan is er geen enkele kans. Zoveel geld heeft niemand.

TKW: Dus in die zin ben je niet een Dominant die alles aanpakt?

Erik: Nee, het is een volledige misvatting dat alleen een onderdanige grenzen heeft. Dominanten hebben dat ook. Als je dat niet hebt dan ben je jezelf gewoon geestelijk aan het verkrachten. Dan doe je dingen waar je niet achter staat en daar ga je uiteindelijk aan kapot. Dat is heel ongezond, dat moet je niet doen. Ik ken genoeg Dominanten die over hun eigen grenzen zijn gegaan voor bepaalde bedragen en die daar niet als gezonde personen uitgekomen zijn, om het heel voorzichtig te zeggen.

TKW: Daarnaast ben je een veel geziene figuur in de BDSM-scene, je helpt bijvoorbeeld mee met het organiseren van Europerve.

Erik: Ja, ik doe mee aan de IT van de organisatie en ik maak foto’s. Het zijn hele leuke mensen, als ik gekke ideeën heb of ontwerpjes dan kan ik daar mee aankomen en soms dan maken ze zelfs dingen die ik bedenk. Het is gewoon een levensstijl en dat uit zich op meer dan één manier. Ik heb een overvloed aan ideeën en indrukken die constant vechten om aandacht en af en toe komen daar hele leuke dingen uit en dat groeit dan en zo blijven we lekker aan de gang.

TKW: En als nu iemand contact met jou zoekt als Dominant? Je zit in Amsterdam. Wat is de beste manier om contact met jou op te nemen?

Erik: Gewoon de telefoon grijpen en effe bellen. [ +31 641628950 ] Een mailtje kan eventueel ook, maar als je echt met mij wil praten, wat persoonlijk mijn voorkeur heeft, want dan hoor ik je stem zodat ik een beetje kan indenken hoe je denkt en hoe je je voelt dan is dat beter. Een mail is toch altijd maar beperkte basisinformatie, er is geen intonatie, er is geen lichaamstaal. Bovendien zijn er veel mensen die Nederlands spreken maar het niet begrijpen en aannames maken naar gelang van hun interpretatie.

TKW: Ja, mensen luisteren niet zo goed als het gaat over seks of BDSM, omdat hun hoofd snel op hol slaat.

Erik: Dan zeg ik ‘ho even, dat heb ik niet gezegd’. Ik kan dan heel helder en duidelijk zijn en dan is mijn Dominante kant wel handig want dan zetten we even die andere kant op pauze totdat de boodschap volledig doorgekomen is.

TKW: Laatste simpele vraag. Hoeveel kost je per uur?

Erik: Dat begint vanaf 180 Euro.


Interview: Hans van der Kamp
 

3 Reacties op Interview: Erik PeculiarDesires

  1. We hebben de eer gehad Erik een aantal keren te mogen ontmoeten. Hij is een zeldzame persoonlijkheid die ongelofelijk veel energie positive uitstraalt. Recht door zee maar met een hart op de juiste plaats. Dikke knuffel RubberstelNL

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*