Interview: The London Tanners

IMG_7484

Inteview in English

In september 2015 hoorden we dat Nick The London Tanners van Ian overnam. Niet alleen waren we blij dat dit kwaliteitsmerk een vervolg krijgt maar daarnaast blijkt ook nog dat Nick gewoon van uit Eindhoven werkt, tijd voor een gesprekje!

Nick hoe is het zover gekomen dat je de nieuwe eigenaar van The London Tanners bent?
Ian de vorige eigenaar woont momenteel in Spanje waar mijn vader ook woont. Toevallig hebben ze elkaar daar leren kennen. We kwamen in gesprek en Ian vertelde wat hij deed voordat hij met pensioen ging. Ik was meteen gefascineerd door de de passionele manier waarop hij over zijn werk vertelde. Toen hij vertelde dat hij op zoek was naar een opvolger had ik meteen interesse.

Had je dan een achtergrond in deze business?
Nee, eigenlijk helemaal niet. Voorheen runden mijn vriendin en ik een webcam site waardoor we in aanraking kwamen met de kinky wereld maar ik had nog nooit een paddel of tawse gemaakt. Hij heeft me daarna snel uitgenodigd in Londen om zijn bedrijf te bekijken en te laten zien hoe hij te werk ging.

Hoe heb je het vak dan geleerd.
img-20150828-wa0001Toen ik de knoop eenmaal had doorgehakt dat ik zijn bedrijf zou willen overnemen ben ik een aantal keer naar Londen gegaan, waar Ian me heeft laten zien hoe elke implement gemaakt wordt. We hebben intensief samengewerkt zodat ik alle kneepjes van het vak leerde. Ian was een geweldige leraar. Geduldig heeft hij me elke stap zorgvuldig uitgelegd. Toen bleek al snel dat de leerbewerking op mijn lijf geschreven was. Het voelde heel snel heel vertrouwd om leer te bewerken.

Kan je me iets vertellen over de collectie?
IMG_7481Dit is onze basis collectie al deze ontwerpen zijn de originele van Ian. Ik heb ondertussen al twee nieuwe aan de collectie toegevoegd; the double dutch, en de big dungeon strap beiden hebben best een heftige impact en zijn een mooie aanvulling op de standaard collectie van paddels, tawses en straps. We gebruiken de allerbeste kwaliteit van leer de huiden zijn meer dan een jaar bewerkt om deze kwaliteit te krijgen. We gebruiken twee verschillende diktes om zo de verschillende variaties te maken. Alles wordt met de hand gemaakt er komt geen machine aan te pas het kost veel meer tijd dan een geautomatiseerd proces maar we geloven dat het de enige manier is om de allerbeste kwaliteit te hebben.

Wat is het verschil van impact?
Veel heeft te maken met het gewicht. Deze wat grotere paddel ziet er misschien heftig uit maar is gemaakt van een enkele laag dun leer en weegt relatief weinig. Deze is ideaal voor beginners. Je zult hem zeker voelen maar zal niet snel markeren. De nieuwe Double Dutch daarentegen heeft een diepe zware impact waar je nog dagen van kunt nagenieten.

Ik zie dat alles een donker bruine bijna zwarte kleur heeft. Maak je ze ook in andere kleuren?
Momenteel is inderdaad alles in onze eigen kleur Dark Brown Tabacco. In het verleden zijn er speciale kerstedities geweest waar ook rode elementen aan toegevoegd werden. In de toekomst wil ik het aantal kleuren uitbreiden met als uiteindelijk doel dat de klant zijn favoriete kleur bij de bestelling kan aangeven

Heb je een grote voorraad?
Momenteel hebben ik eigenlijk geen voorraad en wordt alles op bestelling gemaakt. Op deze manier houden we de voorraadkosten minimaal maar kunnen we ook kleine details aanpassen voor de klant. Zo kan het logo bijvoorbeeld op een voorkeursplek gezet worden zodat het overeenkomt met de eerder aangekondigde items. Maar het is ook mogelijk om initialen toe te voegen voor een persoonlijke touch. We willen meer en meer custom-made werken en daar past geen voorraad bij.

Kan het dan soms niet heel lang duren voor je kan leveren?
Op de website staat 30 dagen maar in de praktijk gaan ze hier binnen 5 dagen de deur uit. Daarna hangt het van de post af wanneer de klant ze daadwerkelijk ontvangt. Ik zie dat bijvoorbeeld de Amerikaanse douane pakketten soms erg lang vast houdt. Dat is heel vervelend maar daar doe je niets aan. Ik verstuur trouwens over de gehele wereld.

Wat zijn de toekomst plannen?
IMG_7478Ik ga de collectie nog verder uitbreiden en de klanten veel meer vrijheid geven om hun wensen aan te geven. Verder ben ik voorbereidingen aan het maken voor een bondage collectie maken, beginnend met hoge kwaliteit handboeien. Ik heb heel veel ideeën voor toekomstige producten maar wil niet te snel gaan. De markt is overspoeld met goedkope modellen van mindere kwaliteit. The London Tanners staat voor met de hand gesneden en gestikte producten welke bestaan uit de beste kwaliteit leer. Deze kwaliteit bewaken is dan ook belangrijker dan snel de collectie uitbreiden.

Hoe kunnen mensen het beste bestellen bij je?
Het beste kunnen ze naar de website gaan www.thelondontanners.com waar de volledige collectie te vinden is. We zijn ook te vinden op twitter, facebook en fetlife. Je kunt me overal aanspreken. Laat weten wat je wensen zijn, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*