Masters in Steel

Iedereen kent natuurlijk populaire attributen uit de kinky scene zoals buttplugs, collars, boeien, kuisheidskooitjes en dergelijke. Maar hoe worden die eigenlijk gemaakt? Wat komt daar bij kijken? En hoe zit het met de soms grote verschillen in prijs en kwaliteit?

Het Nederlandse bedrijf Masters in Steel (MIS) legt zich toe op het vervaardigen van voornamelijk roestvrijstalen speeltjes, sieraden en andere attributen voor het hogere segment in de kinky markt. MIS bestaat als zelfstandig bedrijf sinds 1995. Op de Kinky Warehouse Sale had ik de eigenaar van Masters in Steel al eerder ontmoet. Mij was toen een zwaar gewicht opgevallen van een kilo of 10 dat me deed denken aan de klassieke ball & chain. een zware bal met een oogje voor een ketting eraan. Leuk produkt vond ik dat! Reden om hem eens op te zoeken in zijn werkplaats in Aalsmeer.

Er is veel goedkoop aanbod op Internet, maar hoe zit het met de kwaliteit daarvan?

“Veiligheid moet voorop staan. Sommige attributen die op de markt verschijnen vind ik zelfs gevaarlijk. Ik kan je zo twee voorbeelden geven. Die anal locks, die breng je anaal in en als je dan op het uiteinde drukt, zetten een aantal ribben van het slot uit en dan vergrendelt hij in de maximaal open stand. Op deze ribben staat dan zoveel druk dat hij soms bijna niet te ontgrendelen is en dus moeilijk er uit te krijgen is. Die dingen zijn gevaarlijk en wij gaan die dan ook zo niet maken. Een ander voorbeeld zijn kuisheidskooitjes met een holle sonde die in de urinebuis wordt ingebracht en dan vastgeschroefd aan het kooitje. Een holle buis geeft een open verbinding tussen de buitenlucht en de urinewegen, dat is een snelweg voor bacteriën. Zo loop je de kans op een vervelende urineweginfectie of blaasontsteking, Wij maken wel sondes, maar die zijn om veiligheidsredenen massief. Ze kunnen met een slotje worden vastgemaakt aan de kooi. Best heftig, maar wel geschikt voor verantwoord gebruik.”

Deze kuisheids-kooitjes zijn dan ook geschikt voor stellen die kuisheid als lifestyle hebben en waarbij permanent dragen van het kooitje vanzelfsprekend is.

“Masters in Steel maakt producten van hoogwaardig roestvrijstaal. Met roestvrij staal kan in principe weinig gebeuren. Uiteraard roest het niet, je kunt ermee in bad gaan zitten. Dat kan bijvoorbeeld heel belangrijk zijn bij het hangslotje van een kuisheidskooitje dat iemand als lifestyle long term draagt. Daar moet je mee in bad kunnen. Het slotje moet dan ook niet roestende veertjes hebben van binnen. Anders heb je kans dat het slot vastroest en niet meer werkt, open of dicht, vul maar in….”

Hamburg10wolk

Je leest vaak dat speeltjes verchroomd zijn. Wat is het prijs- en kwaliteits verschil met RVS?

“Veel attributen die je op het  internet kunt kopen zijn niet van hoogwaardig RVS maar verchroomd. Verchromen is een complex en nogal milieubelastend proces wat je in gespecialiseerde bedrijven moet laten doen. Chroom ziet er mooi uit en kan ook heel goed bruikbaar zijn maar het is wel wat kwetsbaarder. Als je een armband van chroom laat vallen kan er een stukje chroom afbreken en dan zit je met een venijnig scherp randje. En dan is er ook nog de mogelijkheid van chroom/nikkel allergie. Een RVS product heeft al deze nadelen niet. Het is trouwens ook niet zo dat RVS per definitie veel duurder is dan verchromen. Dat hangt puur van het soort product af, hoe het gemaakt wordt, en hoeveel roestvrijstaal daar voor nodig is.”

“Wij verchromen niet maar polijsten het RVS tot hoogglans. Maar dat is dan ook gelijk het eindpunt van het hele productie proces. Want alles begint natuurlijk met het ontwerp……. Het contact met klanten is daarvoor erg belangrijk. Klanten komen in het dagelijks gebruik vaak voor kleine, onverwachte zaken te staan, die met wat overleg makkelijk op te lossen zijn. Vaak komen klanten ook bij MIS langs om de juiste keuze voor een bepaalde maat te kunnen maken. “

De eigenaar van Masters in Steel legt uit dat niet alles wat je bedenkt ook maakbaar is. Want hoe kinky een idee ook is en hoe spannend het concept, alles moet nu eenmaal ook te verwezenlijken zijn binnen de praktijk van metaalbewerking. Zo heb je bijvoorbeeld voor de meeste bewerkingen hulpgereedschap nodig. Dat kun je niet kopen, die gereedschappen moeten dus eerst gemaakt worden. Voor één enkel product is dat vaak niet lonend. Het maken van een simpel ogende RVS buttplug of ballstretcher kost al gauw verscheidene  arbeidsuren.

Masters in Steel heeft geen webshop maar levert exclusief aan in de BDSM lifestyle gespecialiseerde winkels, zoals RoB, Subliem, Laced Up, On Top of Love etc, en niet aan “algemene” erotiek winkels.

MIS houdt zeer korte levertijden aan en kan haar dealers snel, vaak binnen 24 uur leveren. Ik wordt meegenomen naar het magazijn. Dat klinkt spannend en dat is het ook. De voorraad ball-stretchers en cockringen, in 7 verschillende soorten en diameters, bestaat niet alleen uit de klassieke twee helften die met een inbus sleuteltje dichtgedraaid moeten worden. Er zijn ook varianten met rubberen ringen (snel om en af te doen) en types met groeven. Daar kunnen dan weer allerhande extra attributen op “geklikt” worden om verder te stretchen. Er is ook de mogelijk om er gewichtjes aan te hangen of om de ballstretcher af te sluiten met een hangslotje. Ballstretchers met naar binnen stekende punten, die door de Meester(es) aangedraaid kunnen worden zijn ook heel mooi afgewerkt. De stretchers zijn erg maatvast, de twee helften passen precies. Dit maakt het mogelijk om later aanvullende speeltjes aan te schaffen die dan weer perfect passen op het (misschien jaren) eerder gekochte product. Die maatvastheid lijkt logisch voor zo’n product maar dat is het niet. Ik heb zelf vroeger ook wel eens ergens een ballstretcher gekocht die niet wilde sluiten omdat er iets mis was met de schroefdraad.

Ik zie dat je veel aparte extra  onderdelen hebt voor je speeltjes, kun je daar iets over vertellen?

“Ja, veel van onze produkten zijn modulair, dat wil zeggen dat je een basis produkt hebt zoals bijvoorbeeld een handvat of ball stretcher en dat je daar dan een verwisselbaar attribuut aan kunt bevestigen, zoals bijvoorbeeld diverse soorten canes aan hetzelfde handvat.”

MIS laat me ook nog wat andere mooie producten zien. Mooie, vervaarlijk zwiepende stalen canes bijvoorbeeld. Of een platte zweep die precies is afgestemd op de afmetingen van een flight case, handig voor op reis of op weg naar de party.

Het pronkstuk van de collectie vind ik wel de Excalibur. Dat is een spreaderbar, met gevoerde leren manchetten en een daarop gemonteerd telescopisch deel met dildo (verwisselbaar uiteraard). Ook hier is weer aan de veiligheid gedacht, want de dildo heeft een veiligheidsring, zodat hij nooit te diep naar binnen kan schieten, iets wat denkbaar zou zijn door een val- of glijpartij.

MIS maakt ook kuisheidkooitjes. De ringen die achter de ballen gaan worden in vele maten gemaakt. MIS vertelt me dat met name SM studio’s graag werken met variabele cockringen, zodat een klant met een kooitje met goed passende cockring de deur uit gaat. Mannen die in chastity naar huis gaan, betalen aan de studio statiegeld voor hun kooitje. Een mooie duurzame oplossing. Ik overdacht even wat er zou gebeuren als zo iemand niet meer terugkomt……..

Wat zijn de trends, wat is hot in BDSM?

De eigenaar van MIS hoeft niet lang na te denken: “Anaalhaken zijn nog steeds erg hot. Ik denk dat dat nog altijd komt door de invloed van de Insex films waarin deze veelvuldig werden gebruikt.”

Aan het eind van mijn bezoek merk ik hoe zo’n bezoek aan Masters in Steel de eigen kinky fantasie ook weer kan prikkelen…. Kwaliteit, Klantgerichtheid, Service en korte levertijden zijn de drie pijlers waar Masters in Steel op leunt. Geen rare fratsen, maar goed luisteren naar wat de klanten willen. Heel simpel eigenlijk.

Hoewel Masters in Steel geen winkel is, is iedereen altijd welkom voor info, om te passen of voor het bespreken van een goed idee.

logo MIS

www.mastersinsteel.com

Geinterviewd door: www.luckymanbooks.nl

1 Reactie op Masters in Steel

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*