Training

veer

Een goede trainer herkent talent. Dat is bij voetbal en turnen zo en dat geldt ook binnen een D/S relatie. Ik ga hiermee niet zeggen dat ik ook maar ergens goed in ben. Dat zou mij niet passen en ik ben er ook veel te onzeker voor. Ik doe alles naar vermogen zo goed mogelijk. Meesteres heeft mij ooit “gescout” of “gespot” en Zij heeft mij toen bij Haar in de leer gedaan. Het was een traject van trainen, vooruitgang, fouten maken,straf, terugval, beloning en groei. Ja, als ik er op terugkijk is dat best wel veel, maar het is het zeker waard. Ik houd niet van Nederlandstalige muziek. Maar de bekende uitdrukking “met een Lach en een Traan”  is zonder meer op het leertraject van toepassing.

Leren betekent ook: afleren van fouten en ingesleten gewoonten. Leren van training doe je niet vanuit het niets. Elke stap is weer gebaseerd op een vorige. Zonder stevig fundament kan het leertraject namelijk bij de minste of geringste tegenslag als een kaartenhuis instorten. Het verleggen van grenzen is een delicaat, maar heftig proces. Zij weet dat en ik aanvaard dat. Dat is de eerste stap die we genomen hebben, de hoeksteen van de D/S relatie.

Soms komen we een hindernis tegen, een nieuwe uitdaging, als een hoge muur of dubbele oxer in de paardensport. Zij spoort mij aan, maar weet hoe ver Zij kan en moet gaan om mij daaroverheen te krijgen. Zij weet dat ik het kan en voor Haar wil. Het is dan zaak om niet een te grote sprong te maken, ten val te komen en iets te breken. Soms heeft Zij Haar sporen, een zweep of een shock collar nodig. Zij doet dat om mij te helpen het beste uit mezelf te halen: een stok achter de deur als steuntje in de rug.

Sommige dingen, waarvan ik eerst dacht dat die onbespreekbaar waren, zijn inmiddels een integraal deel van ons spel geworden. Zij traint mij namelijk om Haar te gehoorzamen. Hiermee vervult Zij een heel diepe wens van mij. De basis voor leren en trainen is daarmee gelegd. Ik doe het voor Haar, maar geef daarmee vorm aan degene die ik werkelijk ben.

Zij test mij ook wel eens uit, niet om te zien waar mijn grenzen liggen, maar om mijn angsten te leren kennen en mij zo beter te kunnen trainen. Angst is het grootste obstakel bij leren. Gisteren heeft Zij mij opgedragen om publiekelijk in een lunchroom voor Haar over de grond te kruipen. Zij heeft de angst en schrik in mijn ogen gezien. Ik was er nog niet klaar voor. Niet omdat ik het voor Haar niet wil. Maar omdat ik nog bang ben. Angst verlamt. Maar ik vertrouw Haar. Ik weet zeker dat Zij mij zal helpen om samen met Haar deze grens over te gaan en mijn angst te overwinnen. Zij heeft de sporen, de zweep, de shock collar. Zij heeft de blik, de gebaren en de woorden om mij te sturen en te vormen.

Train mij, Meesteres.

_luckyman_ is schrijver van het boek:


omslag-v02-4001

 

1 Reactie op Training

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*