Leven als _luckyman_

Ik krijg soms de vraag voorgelegd hoe het is om te leven als luckyman. Ik heb daar nooit echt een antwoord op. Mijn alter ego is namelijk niet meer dan een uitvergroting van mijn eigen ik. Hij is niet wezenlijk anders dan ikzelf. Ik ben nu eenmaal geen zelfverzekerde, dominante, grote vent in een duur pak. Dat wil ik ook niet. Ik probeer niet iemand anders te zijn dan mijzelf. Ik hoef niet te transformeren om luckyman te worden, maar dat zal U niet verbazen.

Wat veel mensen echter niet weten: _luckyman_  is eigenlijk een Japans manga series karakter. Ik citeer: Luckyman is the luckiest person in the whole entire universe. Although he is a super hero, he doesn’t actually have any strength or speed, but instead relies on luck alone to win his fights. All of his attacks are all super slow, but they end up doing a lot of harm because something lucky always happens”

Een superheld met geluk als superkracht. Geen moves, geen looks, geen kracht, geen slimheid, geen snelheid, alleen de superkracht van het geluk.

Maar het gaat nog verder:

“Luckyman is also very curious, and can even be a little clumsy or silly sometimes. It is also shown that he is quite perverted, and gets really giddy around girls – especially when their underwear is showing.”

Maar ondanks wat men in Japan vindt van luckyman, ondanks alles wat luckyman niet is en ondanks alles wat hij misschien had kunnen zijn of nog zou kunnen worden, heb ik leren leven met luckyman. Ondanks hemzelf lijkt niemand zo op mij als hij. Wat een geluk!

_luckyman_ is schrijver van het boek:


omslag-v02-4001

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*