Langs de Lijn is alles ook al Grijs

Op een koude zaterdagmiddag sta ik langs de lijn bij een amateur voetbalwedstrijd en vang flarden op van een gesprek tussen een man en een vrouw. Ik ken ze allebei en ik weet dat het geen stel is. Het gaat eerst over een wedstrijd van Feyenoord, komend weekend. Het gesprek komt daarna op de Pathé bioscoop die naast de Kuip staat. De man heeft het over een of andere Ladies’ Night. De vrouw zegt dat 50 Shades of Grey eigenlijk best wel een hele goeie zwijmelfilm is.

De man komt direct ter zake vanuit zijn zijn onderbuikgevoel, ook al heeft hij de film niet gezien. “Het valt best tegen, er zit maar voor twee minuten naakt in die film, heb ik gehoord. Het boek schijnt beter te zijn”.  De vrouw probeert dan nog: ‘Ik vond het wel een goed boek”. Maar de man pakt haar signaal ook deze keer weer niet op. Hij is zijn interesse in die film met naar zijn mening veel te weinig naakt allang verloren. Hij is er gewoon nog niet klaar voor om met haar naar een zwijmelfilm te gaan die hij niet begrijpt. Hij heeft belangrijker zaken aan zijn hoofd. Hij is bezig voor haar zijn territorium duidelijk af te bakenen. Zijn territorium is vierkant en hij spijkert het dicht met hoekige meningen. Wanneer ik wegloop, hoor ik hem nog zeggen: ‘en….. hoe sta jij tegenover horror?’

Ooit zal het nog wel wat worden tussen die twee, de romantische vrouw en de man met het veilige, dichtgespijkerde territorium. Tussen de vrouw die het geduldig blijft proberen en de man die niet weet hoe hij van haar moet houden. Ik hoop dat ze elkaar vinden en aanvullen, twee verscheurde helften van een perfecte cirkel…… zij zal op een dag deel uitmaken van zijn territorium en langzaam, stap voor stap, zal zij het van hem overnemen.

_luckyman_ is schrijver van het boek:


omslag-v02-4001

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Judo is ook best sexy | The Kinky Web

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*