Isis

Voordat ik vorig jaar mijn boek: “Mijn Zwakte is mijn Kracht” publiceerde, heb ik eerst wat geëxperimenteerd met proefdrukken en demonstratieboekjes. Een van die boekjes heette “De Weg naar de Krater”. Op zoek naar een leuk coverontwerp kwam ik in mijn onschuld langs een lange reeks plaatjes van engelen, godinnen en koninginnen, totdat mijn oog viel op een prent van een prachtige vrouw die dromerig tegen een klassieke zuil aanleunt:

smite__isis_by_t00xicpanda-d6ab5se

Het bleek een afbeelding te zijn van de Godin Isis. Toen ik meer over Haar wilde weten en op Wikipedia keek, leerde ik het volgende:

In Egypte werd Isis als uitvindster van de landbouw vereerd, en eveneens als grote heelmeesteres. Zij was ook degene door wie (of onder wie) het eerst de z.g. wet van rechtvaardigheid in het land werd ingesteld. In dat systeem was het voorgeschreven “dat de koningin grotere macht en eer toekwam dan de koning en dat in het privé leven ook de vrouw autoriteit zou hebben over de echtgenoot, en dat de echtgenoten er in het huwelijkscontract zouden in toestemmen hun vrouw in alles gehoorzaam te zijn“.

Puur 24/7/365 Femdom, maar dan meer dan 3000 jaar geleden. Ik moet helaas zeggen: we zijn er sinds die tijd flink op achteruit gegaan.

Terwijl ik mezelf aan het inlezen was, realiseerde ik me namelijk ook met een schok dat ik niet alleen maar informatie over Godin Isis had opgezocht. Ik had ook sporen achtergelaten op het internet. Er was nu waarschijnlijk ook informatie over mijzelf verzameld, opgezocht en bewaard vanwege de zoekterm “ISIS”. Zou er ergens bij de NSA of AIVD nu voortaan een computer bij het woord “luckyman” op het standje “aan” gaan? Zou iemand daar mijn boek gaan lezen? Het zal wel blijken, mocht ik ooit nog een visum voor de VS willen aanvragen….. Ik houd de verkoopcijfers scherp in de gaten……. En over scherp gesproken: mocht ik ooit in verkeerde handen vallen dan zal ik proberen voor U – of zelfs namens U – de vraag te beantwoorden: als ze je kop eraf snijden, alles goed en wel, maar…… wat voor gezicht trek je erbij?

 

 

 

_luckyman_ is schrijver van het boek:


omslag-v02-4001

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*