Bedrijfsuitje in Japan

Nadat de vorige Minister van Handel in Japan moest opstappen in Japan heeft zijn opvolger,Yoichi Miyazawa, moeten toegeven dat zijn medewerkers een bezoekje aan een sm-club hebben gedeclareerd.

In de bar worden schaars geklede vrouwen vast gebonden en met zwepen geslagen. In het totaal is slechts 130 euro uitgegeven dus veel meer dan een paar drankjes zal er niet gebeurd zijn.

TOKIO –

De nieuwe Japanse minister van Handel, Yoichi Miyazawa, is in opspraak geraakt door het declaratiegedrag van medewerkers van een aan hem verbonden organisatie. Zij bleken een sadomasochistische seksclub te hebben bezocht, berichtte de BBC donderdag.

De Japanse minister van Handel, Yoichi Miyazawa. De Japanse minister van Handel, Yoichi Miyazawa. Foto: REUTERS/Issei Kato

Miyazawa erkende dat de medewerkers een bezoek hebben gebracht aan de bar in Hiroshima, waar schaars geklede vrouwen worden vastgebonden en geslagen met zwepen. „Het is waar dat er geld is uitgegeven”, zei de bewindsman. „Maar ik ben zelf helemaal niet gegaan. Dat is ook waar.”

De medewerkers gaven omgerekend ongeveer 130 euro uit in de bar. Volgens de minister is die declaratie ten onrechte vergoed. Het incident is pijnlijk voor de door schandalen geplaagde regering van premier Shinzo Abe. Zo moest de voorganger van Miyazawa begin deze week het veld ruimen, nadat ze was beschuldigd van misbruik van campagnegeld.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*