De toekomst van kink

Ik zat een stukje op de metro te lezen over de nieuwe ontslag ronde bij go pro. Je weet wel die actie camera’s die je overal ziet. Begonnen in 2002 door een surfer die zelf wat video editing software maakte. Daarna was het “the american dream” en verleden jaar zaten ze op een omzet van 1,6 miljard. Je ziet nu dat de rek er uit is dan innovatie sneller gaat dan de mensen kunnen adopteren en dat de concurrentie uit lage loon landen (lees China) moordend is.
Ze hebben nu een vijfde van hun personeel op straat gezet en ik heb heel weinig hoop dat ze het zullen redden. Alweer een prachtig bedrijf stuk gemaakt door de Chinezen.

Of is dit het normaal gevolg van vrije markt werking en ons zo beheerd kapitalisme? Valt er wat te zeggen voor marktbescherming zoals zoveel populaire partijen als groen-links en de pvv willen? Geloven we in vrije markt economie dan moeten we gewoon de volgende stap nemen. Volgens veel economen zit dat zo in elkaar. Product produceren, ontwikkeling, innovatie en de volgende stap is gepersonaliseerde design en beleving. De anti lijn is, goedkope arbeid, goedkope ontwikkeling, te kleine doelgroep en geen idee wat de tegenpool van design is. In Eindhoven zetten ze al vol in op design, met de designacademy en natuurlijk de jaarlijkse designweek. Gedreven door nieuwe 3d printing technieken waar de persoonlijke factor makkelijk in te verwerken is.

U vraagt zich natuurlijk af wat doet dit in een kinky blog. Ik kon niet nalaten de parallellen te trekken. In de jaren 70 hadden we het product in de bdsm. Het ging om pijn en macht door mannen en vrouwen in leer gehuld. Slaven betaalden veel geld om deze unieke behandeling te ondergaan door kundige Meesters. Meer en meer dames en heren stapten in waardoor de prijs daalde en ook de kwaliteit net als de Chinezen die goedkope gelijke producten maken. De volgende stap is verbreding (ontwikkeling) en natuurlijk is het de seksuele kant op gegaan, sex sells ten slotte. Ik denk dat we nu in innovatie zitten. Je ziet dames die zich gaan specialiseren, ik denk aan de scat sessies maar ook aan mijn Meesteres die het domineren van Arabieren tot een kunst vergeven heeft.

Er zit nog maar weinig rek in, elke fetisj is wel door iemand opgepakt, het midden Oosten wordt momenteel overspoelt door dames die een zweepje in deze markt willen meepakken. Je ziet dan ook dat de prijzen alweer aan het dalen zijn. Hoewel nog steeds makkelijk 500 euro betaalt word voor een simpele sessie staat dat nu meer en meer onder druk. Ook voor gespecialiseerde sessies in Nederland betaal je niet veel extra meer.

Nu komt het interessante, wat is de volgende stap in de kinky wereld. Het zou design en personalisering moeten zijn en dat lijkt ook wel te kloppen. Meer en meer zwepenmakers zetten in op de markt van personalisering. Chastity devices kunnen 3d precies op maat geprint worden. We hebben voor prototypes al een 3d rubber printer op het werk staan. Maar over 5 jaar print je straks je eigen kinky outfit volledig gepersonaliseerd.

Virtual reality is sterk aan het opkomen en natuurlijk zal dat straks verder gaan dan de platte op en neer porno. De eerste pressure pakken bestaan al bedoelt om je lichaam feedback te geven in games. Het is maar een kleine stap om het als martelpak te gebruiken. Stel je voor dat je in VR door je ultieme droom Meesteres geslagen wordt. Je geest denk dat het echt is, je lichaam voelt de impact en denk dat het echt is, de blauwe plekken zijn echt. Ook augmented reality waarbij de echte wereld met VR elementen mengt is prachtig voor kink. Denk aan een castratie sessie waarbij je echt denkt en ziet dat je ballen er af zijn of wat milder een forced bi sessie die eigenlijk nep is. Volgens mij zit hier dan ook de toekomst van kink, alles kan in de VR wereld maar je hebt de creativiteit nodig om een goede gepersonaliseerde sessie te maken.

Er zal dus werk zijn voor tech mensen in eerste instantie maar uiteindelijk voor storyline schrijvers. We willen iets unieks is speciaals is wat precies bij mij past. We moeten de volgende generatie aanmoedigen om creatief te zijn te denken buiten de bestaande paden en dan zullen ze werk hebben in de toekomst.

Terwijl jullie straks allemaal in je VR suit zitten, zal ik lekker van mijn wel verdiend pensioen genieten samen met Meesteres die me dan old school met de zweep er van langs geeft, gewoon omdat ze de pijn in mijn ogen wilt zien, dat ze geniet van de pijn die ik voor haar onderga. Het draait tenslotte om haar en niet om mij die mijn kink wil bevredigen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*