Patricia Paay ‘stoer wijf’

Mag ik het even zeggen? Patricia Paay is een stoer wijf, vind ik. Laat me dat ook even uitleggen, want daar kom ik niet zomaar op.

Van de week circuleerde er een filmpje op internet over Patricia Paay. Wie heeft het kunnen missen? Niemand, zelfs ik niet. Zelfs ik niet, omdat ik eigenlijk altijd het nieuws over sterren oversla. Wanneer ik iets zie of lees over het zoveelste seksfilmpje wat openbaar is geworden, dan kijk ik normaliter niét. Waarom niet? Omdat ik het doorgaans niet interessant vind, omdat ik vind dat die dingen niet zonder toestemming op internet mogen zwerven.

Wat dat betreft is er nog flink wat mis met de huidige handhaving van de wet. Het is en blijft allemaal achteraf gelul. Je voorkomt er niets tot weinig mee. Het kwaad is al geschiedt als je seksfilmpje online staat. De dader is moeilijk te traceren, moeilijk te vervolgen en als dat al lukt moet je nog maar zien dat je er één cent schadevergoeding van los kan peuteren. Ja, want het kost geld, vergis je niet. Het kost het slachtoffer geld.

Het overkomt zoveel mensen. Pubers, expartners, idolen, noem maar op. Als het je overkomen is, weet je hoe hard dit je kan raken. Het is iets wat je heel lang blijft achtervolgen. Werkte ik vroeger op kantoor, moest ik horen dat de kantinejuffrouw 20 jaar geleden in de playboy had gestaan. Iedereen die nieuw op kantoor kwam, moest dat horen. Het was een groot kantoor, veel mensen wisten het dus. Toen ik het de eerste keer hoorde had ik al zoiets van ‘ja en?’ , maar toen ik het voor de 5e keer hoorde dacht ik ‘mensen, krijg een leven’.

Principieel lees ik geen story en privé en op internet lees ik de roddels ook liever niet. Alhoewel daar soms je aandacht wel heel venijnig getrokken kan worden en ik er dus echt bewust mee om moet gaan. De hele dag door gaf ik geen aandacht aan de terugkerende nieuwsberichten over Patricia Paay. Het internet stond er vol mee en ik zit veel achter mijn computer, dus ik heb het heel wat keren genegeerd. Niet eens bewust, het was automatische piloot.

Laat in de avond echter, zie ik een discussietopic geopend op een bdsmsite hierover en daar begin ik toch te lezen en te reageren en dan gebeurt het. De link naar het filmpje is daar ook al weggehaald. Het is ’s avonds laat, ik heb niks meer te doen, door de discussie wil ik toch meer informatie en met de gedachte dat de filmpjes nu wel weg zullen zijn, ga ik googlen.
“Patricia P” tik ik in en de rest vult google al aan “Patricia Paay plas” ja ja.. zoek hit van de dag, maar we vinden het allemaal smerig.
Een naar gevoel bekruipt mij. Ik weet nog toen het mij overkwam, hoe naar ik het vond. Dan ben ik nog niet eens een bekende Nederlander. Het wordt lang niet zo uitvergroot als bij haar. Heb met haar te doen. Serieus te doen.

Echter bleek er nog wel degelijk een filmpje op internet te staan. Wat ik toen deed, daar heb ik spijt van. Ik had bewust niet moeten kijken, maar ik heb wel gekeken. Daarna gelijk gerapporteerd, voor wat het waard is. Waarom ik er nu spijt van heb? Omdat iedereen die heeft gekeken haar feitelijk heeft verkracht met zijn/haar ogen, omdat zij niet wilde dat we keken. Omdat ik zo vaak bewust niet gekeken heb naar dit soort meuk en me nu wel liet verleiden. Dat kwam wellicht ook door het onderwerp. Dat trekt meer aan me.

Patricia, stoer wijf, dacht ik gelijk toen ik het zag en ik vond ook dat ze er mooi uitzag. Niet als het vodje zoals ik eruitziet als ik op die manier onder handen genomen word. Gelijk een gevoel van walging, niet door de pis die in haar mooie mond stroomt, maar voor de persoon die haar deze vuile streek leverde.

De reacties die ik overal op internet las, die schokten mij veel meer dan het filmpje. Reacties die niets te raden overlieten over de haatdragende, bekrompen en denigrerende gedachtes, die mensen bij zich dragen over de vrij ontwikkelde seksbeleving van een bekende Nederlandse vrouw.

Diezelfde mensen die vaak het hardste wijzen met hun vingertje naar het buitenland, naar andere culturen en naar andere religies. Diezelfde mensen durfden nu in niet misverstane taal het hardste te roepen dat zij ‘maar een hoer’ is en ‘dus niet moet zeuren’. Waarmee ze het onmiskenbare signaal afgeven dat rechten er alleen zijn voor kuise en preutse vrouwen. Wellicht zouden die dat beter uit kunnen dragen dan door een burka te gaan dragen? Zal ik nu ook zeggen ‘ga het land uit?’ tegen diegenen met die bekrompen gedachtes?
Ja, daar werd ik ook persoonlijk door geraakt, want ik ben ook zo een vrouw. Ook ik laat me in mijn mond en over mijn lichaam pissen en ja als mijn Meester het goed aanpakt dan slik ik het ook door. Dat maakt mij niet ‘maar een hoer’. Sowieso is niet één vrouw ‘maar een hoer’. Elke vrouw is een persoon op zich. En als je niet preuts geboren bent, dan ben je niet minder waard dan een vrouw die dat wel is.
Net zomin als dat een homo niet minder waard is als een hetero.

Op het filmpje zag ik een knappe vrouw, intens genietend van de seks die zij op dat moment met haar sexpartner had. Daar was niks smerigs aan, daar was niks laags aan. Het was mooi, het was puur, het was stoer. Stoer dat ze zich over durfde te geven aan haar diepste seksuele verlangens, zonder gêne.

Wat ik op internet zag en tegenkwam aan reacties, dat was vuil, dat was smerig, dat getuigde van de stront, die veel mensen in hun hersens hebben zitten. De stront, die ze niet in zich kunnen houden, maar menen te moeten kunnen spuien over de volop bloeiende seksualiteit van een schone vrouw.
Schoner, dan zij ooit kunnen zijn. Hoe zij zich tentoon hebben gesteld, is vele malen smeriger en lager dan het privéfilmpje van Patricia Paay.

En wat dat betreft vind ik Patricia Paay een stoer wijf en wellicht is ‘wijf’ ook wel het verkeerde woord ervoor en moet ik gewoon ‘stoere vrouw’ zeggen, maar ‘stoer wijf’ is in dit verband geschreven, omdat het nu eenmaal beter klinkt.
Waar zij nu doorheen moet, dat is niet mals. Daar kan ik een beetje over mee praten. Daar zou niemand doorheen moeten gaan. Gelukkig is ze een sterke vrouw, een voorbeeld voor alle vrouwen die niet preuts zijn of hun seksualiteit willen (laten) onderdrukken.
Mijn vechtlust komt mede hierdoor omhoog. Wij vrouwen zijn er nog lang niet. We zijn de seksuele onderdrukking nog lang niet ontgroeid.
Zolang er mensen zijn die dit soort filmpjes op internet kunnen blijven verspreiden en vrouwen daarmee kunnen blijven chanteren en de bevolking volop meedoet en meewerkt aan deze misdadige acties, zijn wij nog niet veel verder dan de landen waar vrouwen met een burka worden onderdrukt en hoeven wij ons helemaal niet beter te voelen.

Het is de reden, dat wij ons nog steeds moeten verstoppen. Vrouwen zoals ik, worden niet gerespecteerd en men vindt dat ze daar alle reden toe hebben. Dat is het meest enge. Het zijn niet alleen de mannen die het doen, de vrouwen doen er volop aan mee. Wat maar weer bevestigt dat vrouwen zoals ik, blijkbaar een bedreiging vormen. Helaas, we zijn er en jullie zullen het met ons moeten doen en we vechten door tot het gaatje en omdat Patricia Paay, dit altijd al zonder schroom doet, vind ik haar dus een stoer wijf. Stoerder als dat ikzelf op dit moment zijn kan.

Het spijt mij oprecht Patricia Paay, dat ik me schuldig maakte aan het kijken naar je privéfilmpje. Dat ik hiermee zelfs over mijn eigen grenzen ben gegaan. Toch, wat mij betreft, absoluut niets om je voor te schamen. Laat dat schamen maar over aan diegenen die het verspreid hebben.

4 Reacties op Patricia Paay ‘stoer wijf’

 1. jammer dat iemand het nodig vond die video online te zetten het is laf laag hartig en omdat het als afpers middel bedoeld was ook nog een heel erg ziek .dat paay er van geniet dat ze een vrouw is die er van kan genieten geweldig en ze kan hier weer over heen komen maar als iedere site die extra reclame in komsten heeft er door dat nu eens aan haar over maakt houd ze er ook nom wat aan over buiten een vieze smaak van deze herinnering .

 2. wat met Patricia Paay is gebeurd is verschrikkelijk ,want ze zal altijd herinnerd worden aan dat filmpje door anderen.
  11 jaar geleden is dat bij mijn ook gebeurd ( alleen met een foto)
  ik deed toen aan bdsm ( was gekleed als een travoslet)
  de foto is toen met mijn gezicht op internet gezet
  iemand van mijn werk ( hij is homo) heeft die foto aan zowat iedereen laten zien.want hij heeft die foto van een homochat gehad
  ik werd uitgescholden voor homo,viezerik,ze hebben me uitgelachen,praatte niet meer met me
  nu nog word die foto verspreid .
  ben een tijd ziek geweest,heb gepraat met de politie.
  ( maar ze hebben me door gewezen naar een psychiater om er over te praten.

  heb geprobeerd om het te vergeten en gewoon doen of er niets aan de hand is.maar dat gaat niet zo makkelijk.nu praat ik erover op mijn werk met een maatschapwerkster ( en dat helpt een beetje,maar de meeste willen niets meer met je te maken hebben.
  ben nu 64 en stop over een half jaar
  het blijft altijd een groot litteken,

  • Wat heftig zeg!
   Het hangt ook allemaal van je werk af en van de mensen die je daar hebt. Ik denk dat ik heel snel van werk zou veranderen. Maar ik kan me voorstellen dat het geen optie is voor je nu je zo dicht bij je pensioen zit. Wat kunnen mensen toch naar zijn in deze situaties. In elk geval heel veel sterkte en over een half jaar moet je niets meer te maken hebben met deze mensen!

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*