Gewicht besparen

Normaal vlieg ik op zondagavond richting Londen maar omdat Meesteres deze week naar het Midden Oosten gaat nam ik de zaterdagmiddag vlucht.
Deze heeft een heel verschillend publiek t.o.v. mijn andere vlucht, veel jeugd die een paar dagen richting de UK gaan om zo te profiteren van de goedkope pond. De vlucht was volledig volgeboekt en het was dan ook een drukte van jawelste bij de gate. Gelukkig heb ik tegenwoordig altijd priority, ja de luxe die Meesteres altijd eist begin ik over te nemen.

Mijn oog viel op een jong meisje, ze was vol maar zag er prachtig uit. Waarom kleden veel van de wat vollere meisjes zich zo slecht? Ze had een wijde trui aan en een nog wijdere jeansbroek. Ze zal wel verlegen zijn over haar figuur, wat zonde ze is prachtig.

Eindelijk konden we boarden, het kwam ondertussen met bakken uit de hemel en in Eindhoven moet je als je eenmaal door de gate bent gewoon buiten wachten. Het voordeel van priority is dat je als eerste mag wachten en dus lekker lang in de stromende regen mag staan.
Uiteindelijk was ik aan boord en ging op mijn standaard plekje, 2c zitten. Ook dat heb ik overgenomen van Meesteres dat is haar plekje en ik voel me altijd verbonden als ik daar ga zitten. 1 voor 1 druppelden de verregende passagiers binnen. Het meisje van eerder ging naast me zitten aan de andere kant van het gangpad. Ze begon meteen ongemakkelijk met haar riem te prutsen terwijl haar vriend naast haar plaats nam.

Ze kreeg de riem niet om, deze was te kort voor haar maar ze bleef proberen. Ik zag langzaam de paniek in haar opkomen en traan liep langs haar wang. Ze voelde zich zo ongemakkelijk met haar lichaam die niet paste in de kleine stoelen van Ryanair. Ik had haar willen trootsen, zeggen dat ze mooi was. Dat Meesteres er ook niet in past maar dat het niet erg is dat ze gewoon een verlenging hebben. Ik kon niets zeggen het was de taak van haar vriend om haar te troosten maar die raakte duidelijk geïrriteerd dat ze zich “weer” aanstelde. Uiteindelijk stopte ze haar pogingen om haar riem dicht te krijgen en zat daar roerloos zachtjes te huilen. Ik hoopte dat de stewardess haar op haar gemak zou stellen. Maar niets was minder waar toen ze langs kwam zei deze heel droog, mevrouw u moet uw riem wel vast maken anders kunnen we niet vertrekken. Het meisje keek de stewardess met haar betraande ogen en stamelde, “het past niet”. De stewardess zei niets, maar liep naar voren om een verlenging te nemen, deze gaf ze aan het meisjes zonder verder iets te zeggen.

Wat een ongelooflijk kutwijf! Ik wilde van alles maar bleef strak voor me uit starend in mijn stoel zitten als de lafaard die ik ben.
Waarom maakt Ryanair de riemen niet 10cm langer? Ik weet dat ze gewicht willen besparen op alles maar de ellende die dit veroorzaakt is het niet waard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*