Terugblik op 2016

Er is weer een jaar voorbij en dan is het altijd goed om even terug te blikken, dus ook nu weer.

Als eerste heeft de site een ongelooflijke groei meegemaakt qua bezoekers aantallen. 2016 had 25% meer bezoekers dan 2015 maar waar we vooral trots op zijn is dat het percentage regelmatig terugkerende bezoekers gelijk is gebleven dit duid op een gezonde groei van trouwe lezers. De lezers zijn ook meer betrokken in 2015 werd er nauwelijks gereageerd via de reacties dat is gelukkig nu anders geworden met de columns van Hans van der Kamp die iedereen op zijn unieke wijze wakker geschrokken heeft.

De columns daar zijn we het meest trots op niet alleen die van Hans worden veel gelezen, Miss Dita en Slavin Rachab hebben een trouwe groeiende aanhang. De avonturen van ondergetekende met Madame Caramel zorgen vooral voor heel veel persoonlijke mails. Bedankt daarvoor als schrijver is het belangrijk om feedback te krijgen. Zeker als je in een column een mening van de daken schreeuwt.

Financieel staat het er ook goed voor de begroting is momenteel netjes in balans dit zonder al te commercieel te moeten zijn. De grootste kosten waren voor promotie en natuurlijk de awards. De awards was zeker weer het hoogte punt van het afgelopen jaar. Vooral in de categorie beste dominant werd er hard gevochten met uiteindelijk Meesteres Manouk als winnaar.  Ook in 2017 zal er een awards komen met een kleine wijziging. Er is in 2017 zeker ruimte voor nieuwe columnisten. Hoewel iedereen welkom is zijn we vooral op zoek naar een mannelijke dominant om wat evenwicht te geven aan al het femdom geweld op de site. Wie interesse heeft kan contact opnemen met de redactie.

Ook op vlak van fotografie zijn we een nieuwe koers aan het varen. De tijd van plaatjes gewoon via google images zoeken is voorbij. De afgelopen weken heb je op de frontpage vooral stok fotografie gezien of foto’s die aangeleverd. Indien bekent vermelden we natuurlijk ook de fotograaf. We willen iedereen die een profiel heeft op de site oproepen om deze te updaten voor het nieuwe jaar en ondertussen even kritisch naar de gebruikte foto’s te kijken. Begin volgend jaar gaan we beginnen met profielen van fetisj/kinky fotografen online te zetten. Zodat iedereen straks eenvoudig een goede fotograaf kan vinden. Ben je fotograaf, meld dan nu je profiel aan!

The Kinky Web is vooral een community site en heeft dan ook de input van kinky mensen nodig om een gezonde mix van verhalen, redactionele stukken, column, aankondigingen en profielen te maken. Iedereen die bijgedragen heeft in 2016 super bedankt en ik hoop nog veel meer input te krijgen in 2017. TKW wenst iedereen een heel fijne kerst en een super kinky 2017

Als laatste de top 5 van Meest gelezen berichten in 2016:

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Het jaar 2017

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*