Toevallig is het deze week een paar keer op mijn pad gekomen. Gelijkheid binnen een D/s relatie. Als je het mij op de man af vraagt zeg ik ja natuurlijk zijn we gelijkwaardig in onze relatie. Ja maar als je doet toch alles wat ze zegt? Dat klopt natuurlijk en dat kan soms heel ver gaan en ik doe heel veel dingen die ik normaal niet zou doen. Op SM gebied maar ook op privé en zelfs werkgebied. Meesteres duwt me op alle vlakken in mijn leven naar ongekende hoogten. Ik luister naar haar adviezen omdat ze goed zijn niet omdat ze mijn Meesteres is. Andersom ook, ze vraagt mijn advies in technische zaken maar ook over haar privé dingen.

Nu ik het zo aan het opschrijven ben merk ik dat Meesteres al haar vaste slaven om advies vraagt op de gebieden waar ze goed in zijn. Zo is de ene erg handig en wordt hij om klusadvies gevraagd. De andere is een ceo en wordt natuurlijk om zakelijk advies gevraagd, zo zijn er ook advocaten en rechters in haar leven die haar van juridisch advies voorzien. Zijn we dan nog wel gelijk in onze relatie? Gebruikt Meesteres ons niet gewoon op de gebieden waar we goed in zijn?  Dat is duidelijk de kracht van een dominante vrouw. Als een bijenkoningin  stuurt ze haar werkers er op uit en laat ze iedereen doen waar ze goed in zijn.

Zijn we dan nog wel gelijk in onze relatie of word ik gewoon gebruikt? Ja natuurlijk worden we gebruikt en daar is niets mis mee. Wat onze relatie gelijk en echt maakt is dat als er iets onverwachts gebeurd in ons leven, zowel positief als negatief, we beide meteen de telefoon pakken om het elkaar te vertellen. Dat we het moment van lachen of huilen met elkaar willen delen. Dat het dan niet uitmaakt of dat wat de andere zegt zinnig is of niet, dat komt later wel. Een relatie gaat om geven en nemen, ze neemt mijn onderdanigheid voor haar persoonlijk gewin en ik krijg rust het gevoel dat er van je gehouden word, echt houden van.   Zijn we dan nog wel gelijken in onze relatie, …. ja natuurlijk!

 

Madame Caramel - Joris

2 Replies to “Gelijkheid is ook apart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + 13 =